Datum: 26/09/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in Het Kuipje voor de wedstrijd tussen Westerlo en Sint-Truiden. De thuisploeg moet het stellen zonder de geblesseerde Ruiz, maar wil na de zege op AA Gent bevestigen. De Kanaries staan nog mooi mee bovenin, maar kregen dinsdag een zware opdoffer (2-4-verlies tegen Genk) te verwerken. STVV wil op Westerlo gegarandeerd de zware kater doorspoelen.
Opstellingen
Westerlo: De Winter Yves, De Petter Steven, Iakovenko Oleksandr, Obiora Odita Emanuel, Tomou Bertin, Van Kerckhoven Nico, Van Hout Joris, Iakovenko Oleksandr, Delen Jef, Annab Lens, Mravac Adnan.
Sint-Truiden: Mignolet Simon, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Cantaluppi Mario, Da Silva Alex, Odoi Denis, Wilmet Jonathan, Chimedza Cephas, Wagemakers Marc, Delorge Peter, Sidibé Ibrahim.
1
Westerlo brengt de wedstrijd op gang.
2
Annab stuurt Odita mooi in de ruimte, maar Mignolet duikt goed in de voeten. Het gevaar is geweken.
9
Alex stuurt met een mooi stifertje Sidibe in de diepte. De Senegalees krijgt via het been van Van Kerckhoven een hoekschop. De eerste van de wedstrijd.
13
Een gezapige wedstrijd voorlopig in het Westelse Kuipje. Het is vooral Sint-Truiden dat het initiatief probeert te nemen, maar de Kanaries komen voorlopig niet in de buurt van De Winter.
16
Het eerste schot op doel is van de thuisploeg. Annab draait zich mooi vrij, maar knalt het leer te dicht bij Mignolet. De Truiense doelman heeft geen problemen met het schot.
19
Iakovenko wil net zoals tegen Club Brugge met een afstandsschot scoren. Deze keer is het schot van de Oekraïener minder doelgericht en vliegt het ver naast de kooi van Mignolet in de tribunes.
20
Scheidsrechter Delacour treedt eventjes uit de schaduw. Hij fluit een duidelijk fout op Annab in het voordeel van STVV, maar is bewust van zijn verkeerde beslissing en geeft Westerlo alsnog een vrije trap.
28
De wedstrijd in het Kuipje moet nog echt openbreken. Er is wel inzet bij beide ploegen, maar het ontbreekt hen aan scherpte in de zone van de waarheid.
31
Tomou heeft twee Truiense verdedigers aan zich hangen, maar zet zich toch sterk door. Zijn schot wordt door de vuisten van Mignolet in hoekschop geduwd.
32
Sidibe gaat neer in de zestien na een duel met Mravac. Delacour legt de bal niet op de stip.
38
Tomou ziet dat Mignolet ver uit zijn doel staat en heeft iets moois in gedachten. De uitwerking laat echter te wensen over. Het schot waait een paar meter naast de gapende doelmond.
44

Goal
Doelpunt van Oleksandr Iakovenko (Jef Delen)
Iakovenko schiet Westerlo na een zwakke eerste helft op voorsprong met een lage vrije trap.


Scheidsrechter
Rust
Westerlo duikt na een zwakke eerste helft met een 1-0-voorsprong de kleedkamers in. De Oekraïener zorgde met een lage vrije trap net voor rust voor het enige doelpunt. Yves De Winter heeft aan de overkant nog niet moeten ingrijpen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Het fluitsignaal van Delacour weerklinkt. De 22 spelers zijn klaar voor de tweede helft.
52
Ook in de tweede helft is het goede voetbal ver te zoeken. Een schot van Farssi gaat ver naast.
57
Gevloek en getier op de tribunes van Westerlo. Odita had de 2-0 tegen de netten moeten prikken. De aanvaller omspeelt Mignolet, maar weet het leer niet in doel te werken. Een schot had misschien een betere optie geweest.
61
Vervangen Emanuel Obiora Odita
Ingevallen Dieter Dekelver


65
Vervangen Jonathan Wilmet
Ingevallen Nils Schouterden


66
Een uitstekende kans voor Iakovenko om zijn tweede van de avond tegen de netten te prikken. Mignolet komt goed uit en duwt de stift in hoekschop.
69
Chimedza wurmt zich door de Westelse defensie, maar kan dan zijn schot niet goed plaatsen. De Winter ziet het leer naast gaan.
71
Vervangen Marc Wagemakers
Ingevallen Sébastien Siani


73
Siani is meteen doelgericht. Zijn schot gaat echter naast. STVV slaagt er maar niet in om zijn doelpogingen te kadreren.
75
Iakovenko haalt hard uit. Zijn schot gaat over doel.
80
Westerlo geeft dom een hoekschop weg. STVV slaaget er echter opnieuw niet in om De Winter aan het werk te zetten.
82
Mennes krijgt de kans om de gelijkmaker te scoren tegen zijn ex-ploeg, maar ook hij mikt het leer niet tussen de palen.
86
Vervangen Peter Delorge
Ingevallen Giel Deferm


87

Goal
Doelpunt van Oleksandr Iakovenko (Onbekend Onbekend)
Iakovenko beslist de wedstrijd. Met een mooie dribbel kapt hij zich vrij en knalt hij het leer in de verste hoek voorbij Mignolet.
90
Vervangen Oleksandr Iakovenko
Ingevallen Emanuel Sarki


90
Vervangen Bertin Tomou
Ingevallen Wouter Scheelen




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.