Datum: 29/07/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jules Ottenstadion
Arbitman bezorgt AA Gent een eerste zege
Tomas Taecke
| 0 reacties
Arbitman bezorgt AA Gent een eerste zege
Foto: © SC

Dankzij twee doelpunten van de heropgeviste Shlomi Arbitman heeft AA Gent zijn eerste competitiezege beet (2-0). Tegen de Pallieters, die nauwelijks een kans bij elkaar voetbalden, hoefden de Buffalo's het gaspedaal niet eens in te drukken.

Tomas Taecke in Gent

Bij de Buffalo's ontbrak de nieuwe speerpunt Kola wegens een kuitblessure. Arbitman kwam daardoor onverwacht aan de aftrap als centrumspits. De Israëliër werd geflankeerd door Bruls en Messoudi, die de beschikbare Soumahoro en Remacle op de bank hielden. Bij Lierse liepen Menga en Hazurov voorin, ook Bourabia en Bekoe stonden in de basiself. Het was de thuisploeg die naar vier minuten de vijandigheden opende met een hard schot van Conte. Sels, de nieuwe eerste doelman bij Lierse, kon eenvoudig klemmen. Diezelfde Conte gunde Bruls al snel de openingstreffer, maar de buitenspeler worstelde met de bal en liet het leer uiteindelijk voorbijlopen. Lierse kwam meteen hevig onder druk te staan.

Net voor het kwartier kwamen de Pallieters er toch eens uit. Bourabia werd knap afgezonderd en zag zijn vluchtschot net voorlangs gaan. Lierse begon meer en meer mee te doen, maar werd in de 19de minuut koud gepakt. Na voorbereidend werk van Bruls kon Messoudi hard voortrekken, Arbitman stond op de juiste plaats om de score van dichtbij te openen (1-0). Vlak voor het halfuur kreeg Gent vanop de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Conte werd het scoren binnen de kleine rechthoek belet, maar Maréval miste vanop elf meter. In het slotkwartier van de eerste helft was de partij grotendeels in evenwicht en waren er nauwelijks kansen. Halverwege leidden de Buffalo's met 1-0.

Foutloze Conte is baas op het middenveld

Na de pauze ging AA Gent nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt, toch bleven de kansen uit. Na tien minuten kopte Maréval op hoekschop van Bruls betrekkelijk ongevaarlijk over. Op het uur ruimde Messoudi plaats voor debutant Remacle, aan de overzijde werd Bekoe tegen zijn zin gewisseld voor Elgabas en kwam Adesanya in de plaats van Lambot. Gent kreeg dan toch enkele dikke kansen. Eerst ging Wils uitstekend plat op een schot van Conte, in de nabeurt mikte N'Diaye maar net over. Vervolgens haalde Remacle goed de achterlijn. De nieuwkomer legde uitstekend terug op N'Diaye, maar ditmaal voorkwam een bezoeker in extremis een Gentse goal.

In de hoop de score verder op te drijven, bracht Sollied nog Soumahoro in het veld ten koste van Van der Bruggen. Binnen de minuut vond Gent, zonder dat de invaller daar voor iets tussen zat, een tweede goal. Arbitman werd netjes in het straatje gestuurd en liet de kans op een tweede treffer niet onbenut. Een klein kwartier voor inrukken was de partij zo goed als beslist in het voordeel van de Buffalo's (2-0). In het slotkwartier viel er niet veel meer te noteren dan het debuut van de Tsjech Gecov, die de plaats van Bruls innam. Zonder echt fantastisch te spelen, boekte AA Gent zondagmiddag een eerste competitiezege. Achterin hielden de Gentenaars alles gesloten, wat eerder deze week tegen Differdange niet het geval was. Met een goed gevoel kunnen de Buffalo's zich voorbereiden op de volgende Europese opdracht tegen Videoton.
 

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Melli Juan Alberto 90' -
Arzo César 90' -
Maréval Rémi 90' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Conté Ibrahima Sory 90' -
Van der Bruggen Hannes 76' -
Messoudi Mohamed A 61' -
Brüls Christian A 86' -
Arbeitman Shlomi ⚽ ⚽   90' -
  Bank G Beoordeel
Remacle Jordan 29' -
Soumahoro Yaya 14' -
Gecov Marcel 4'  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Ahmed Farag Samir 90' -
Dachelet Miguel 90' -
Said Ouka Ahmed 90' -
Ayew Abdul Ibrahim   90' -
Lambot Benjamin 64' -
Wils Thomas   90' -
Bekoe Cofie 57' -
Bourabia Rachid 90' -
Menga Dolly Doningos   79' -
Hazurov Kostadin 90' -
  Bank G Beoordeel
Yasser Hussein 11' -
El Gabas Mohamed 33' -
Adesanya Jason 26' -
Herbeleef KAA Gent - Lierse SK

Vooraf