Datum: 28/07/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
Robin Henkens gidst KV Mechelen naar eerste zege
Fabian Morren
| 0 reacties
Robin Henkens gidst KV Mechelen naar eerste zege
Foto: © SC

KV Mechelen heeft het seizoen in stijl geopend. Malinwa nam na rust afstand van een moedig Charleroi, dat één helft lang gelijke tred kon houden. Robin Henkens gaf zijn visitekaartje af met twee goals en twee assists.

Fabian Morren in Mechelen

Opvallend hoeveel Charleroi-fans mee naar Mechelen waren gereisd. De ploeg die op sterven na dood leek, zou zomaar een hapklare brok worden voor Malinwa. Dat draaide toch wat anders uit. Charleroi voetbalde van bij het begin aardig mee en maakte het KV Mechelen knap lastig. Pas na slecht inspelen van Fabris kon KVM een eerste kans versieren, maar Enevoldsen trapte ver naast. Wat later knalde diezelfde Deen op de bovenkant van de lat.

Robin Henkens ontpopte zich tot de grote man van de eerste helft. Zo had Charleroi-doelman Baguette geen kans op zijn vrije trap. KVM was zijn eerste doelpunt van het nieuwe seizoen nog aan het vieren, maar toen hingen de bordjes alweer in evenwicht. Aan de overkant had Kaya immers Renard al het nakijken gegeven. De vreugde op de Charleroi-bank symboliseerde de verbetenheid waarmee de geplaagde ploeg speelde.

Ondanks de inzet en het bij momenten degelijk voetbal ging Charleroi toch nog met een achterstand de rust in. Opnieuw was het Robin Henkens, die op aangeven van de jonge Wannes Van Tricht de 2-1 voorbij Baguette tikte. Het eerste gevaar na de rust kwam van de thuisploeg. De uitstekende Henkens en een voorzet van Enevoldsen dwongen Baguette tot ingrijpen.

Al het positieve over Charleroi van in de eerste helft konden we na rust weer in de koelkast steken. Mechelen liet bij momenten zien waarom het naar voor wordt gebracht als kandidaat voor play-off 1. Met soms hele leuke combinaties werden de thuisfans in vervoering gebracht. Het derde doelpunt kon niet uitblijven, en bleef niet uit. Steven De Petter kopte de assist van Robin Henkens keurig binnen en deed zo meteen de wedstrijd op slot. Tien minuten voor affluiten dikte De Petter - opnieuw met het hoofd - de score nog verder aan. Renard verloor dan even zin concentratie, blunderde en bood Milicevic de kans om te milderen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Renard Olivier 90' -
Chen Xavier 90' -
Pandza Boris   90' -
De Witte Seth   90' -
Ghomsi Antonio 90' -
De Petter Steven ⚽ ⚽ 90' -
Van Tricht Wannes A   79' -
Henkens Robin ⚽ ⚽ A A 90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Enevoldsen Thomas 85' -
Junker Mads 88' -
  Bank G Beoordeel
Pacovski Tomislav -  
Van Hoevelen Kenny -  
Van Loo Anthony -  
Biset Maxime -  
Pedersen Nicklas 11' -
Iddi Abdul-Yakuni 5'  
Vandenbergh Kevin 2'  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Baguette Cyprien 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Ohayon Matan   90' -
Satli Mourad 90' -
Fabris Samuel   90' -
Tormena Ederson 90' -
Almeida Borges Leandro 64' -
Milicevic Danijel 90' -
Kage Hervé 90' -
Kaya Onur 83' -
Bopp Viktor   73' -
  Bank G Beoordeel
Mandanda Parfait -  
Dzinic Elvedin -  
Dessoleil Dorian -  
Vergerolle Jean-Christophe -  
Gnohere Harlem   26' -
Houdret Kenneth 17' -
Cecilia Garcia Pedro Santa 7'  
Herbeleef KV Mechelen - Charleroi

Vooraf