Robson knalt een bal pardoes op Van Damme. Gelukkig voor Leuven kan Gislason recupereren.

Doelpunt van William Vainqueur (Onbekend Onbekend)
Prachtgoal van Vainqueur! De middenvelder van Standard kwam in balbezit buiten de zestien, keek eens goed en knalde staalhard in de linkerbovenhoek.

Doelpunt van William Vainqueur (Michy Batshuayi)

15
Ibou met een vrije trap. Kanu kan wegkoppen.
17
Geraerts bereikt Ibou in de zestien. Kanu tackelt de bal weg. Leuven komt wat meer op de helft van Standard.
18
Batshuayi gaat Weuts voorbij en wil hetzelfde doen als Vainqueur. Zijn schot gaat echter enkele meters naast de kruising.
19
Na een goede actie op links wordt Bulot centraal voor Bailly gebracht. Hij schiet een metertje naast.
20
OH Leuven wordt overrompeld in deze eerste twintig minuten.
24
Van Damme kan koppen op een voorzet van Goreux. Bailly kan de bal klemmen.
25
Een mooie voorzet van Buyens kan nog net in hoekschop gekopt worden door de defensie van Leuven.
25
Van Damme wordt afgevlagd voor buitenspel. Heel Sclessin zag de fase anders. Randgeval.
27
De Nederlandse ref fluit voor een fout van Weuts op Bulot. Naar ons inziens was het Bulot die gevaarlijk met de voet vooruit in de tackle ging.
28
 Gele kaart voor Koen Weuts

29
De vrije trap wordt weggewerkt. Ciman trapt van ver over.
30
Pouga blijft liggen in de zestien en wil een strafschop, de ref gaat er niet op in.
32
Ezekiel kan na een mooie actie van Standard in de zestien een omhaal proberen. Bailly pakt.
36
Robson kan bijna scoren op een hoekschop van Ibou, Kawashima tikt over.
37
Na een goede uitbraak van Standard geeft Buyens de bal aan Van Damme. Bulot en Batshuayi waren centraal mee en hadden de bal meteen moeten krijgen. Bulot kan wel nog koppen op de voorzet van Van Damme. Zijn kopbal gaat naast.
44
Na een goede aanval van Standard vindt Goreux Vainqueur. De Fransman mist deze keer zijn schot volledig.

Scheidsrechter
Rust
We rusten bij een 1-0 voorsprong voor Standard. De Rouches waren oppermachtig en verdienen een grotere voorsprong. De goal van Vainqueur was een pareltje.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
'We are the best' schalt door de luidsprekers wanneer beide ploegen het veld betreden voor de tweede helft. Standard was in de eerste helft inderdaad veruit de beste ploeg.
46
Voorlopig geen wijzigingen. Dezelfde 22 spelers starten de tweede helft. Een voorzet van Van Damme wordt geplukt door Bailly.
48
De eerste corner in de tweede helft is voor Leuven, de defensie van Standard kan wegwerken.
48
Van Goethem snoept de bal af van Bulot. Zijn voorzet waait bijna in doel. Kawashima duwt in hoekschop.
49
De Roeck kopt de hoekschop naast.
50
Chuka houdt Ciman af en plaatst de bal net naast de goal.
50
Leuven heeft in deze eerste vijf minuten na de pauze al meer kansen bij elkaar gevoetbald als in de hele eerste helft.
52
Vainqueur knalt ver over. Blijkbaar week de bal af op een Leuvens been, hoekschop Standard.
54
Vervangen Imoh Ezekiel
Ingevallen Luis Manuel Seijas

Rednic ziet dat Leuven sterker wordt en grijpt in.Seijas komt Ezekiel vervangen.
55
Goreux kan een kruispass van Vanaudenaarde net voor Ibou wegtrappen.
56
Robson krijgt op de rechterflank dichtbij de achterlijn van Standard een duw van Vainqueur. Vrije trap voor Leuven. Chuka kopt de bal maar net over.
58
Leuven staat nu met meer mensen voor de bal. Op een counter van Standard kan Vanaudenaarde ternauwernood wegkoppen.
59
Pouga trapt van ver nasst. Leuven blijft de bovenhand hebben in de tweede helft.
63
Een kopballetje van De Roeck na een vrije trap gaat naast het doel van Kawashima.
64
Pouga kopt een verrre vrije trap van De Roeck door. Kawashima kan makkelijk plukken.
66
Gislason staat klaar voor een vrije trap, de supporters van Leuven scanderen zijn naam maar zijn schot gaat ver over.
67
Op de counter van Standard kan Bailly net voor Batshuayi wegwerken.
68
Vainqueur geeft een mooie doorsteekpass naar Seijas. Oog in oog met Bailly trapt hij ver naast.
68
Vervangen Frédéric Bulot
Ingevallen Astrit Ajdarevic

69
Een beter moment van Standard nu, De Roeck kan ternauwernood Batshuayi tegenhouden en in hoekschop werken.
71
Vrije trap voor Standard op een gevaarlijke plaats, twee meter buiten de rechthoek. Van Damme legt af, Ciman trapt in de muur.
73
 Gele kaart voor Jonas De Roeck
De Roeck legde Vainqueur neer net buiten de zestien.
75
Invaller Ajdarevic krult de bal net over de goal van Bailly. De doelman was er gerust in.
76

Goal
Doelpunt van Michy Batshuayi (William Vainqueur)
Batshuayi krijgt de bal centraal en werkt droog af. 2-0 voor Standard.
79
Bailly bokst een hoekschop net voor Buyens weg. De scheids zag een fout van de middenvelder van Standard.
79
Vervangen Karel Geraerts
Ingevallen Thomas Azevedo

Azevedo komt Geraerts aflossen. De ex-speler van Standard krijgt applaus.
83
Ajdarevic met een voorzet buitenkant links. Bailly kan pakken.
84
De ref geeft een hoekschop voor Leuven en krijgt heel Sclessin over zich. Op aangeven van zijn assistent bedenkt hij zich.
85
Pouga kan op aangeven van Van Goethem knallen. Kawashima redt spectaculair maar valt zo met de bal over de achterlijn. Hoekschop Leuven.
86
Vervangen Michy Batshuayi
Ingevallen Dudu Biton

Batshuayi krijgt een applausvervanging en neemt zijn tijd. Biton vervangt hem.
88
Bailly toont zijn talent op een volley van Ajdarevic. Prachtsave van de doelman van Leuven.