Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Vainqueur loodst Standard voorbij OHL
Sander De Graeve

Standard won met 2-0 van OH Leuven. William Vainqueur was de man van de match met een goal en een assist. Leuven had in de eerste 20 minuten van de tweede helft de bovenhand. Voor het overige was Standard baas.

Sander De Graeve in Luik

Standard ontving OH Leuven zondagavond op Sclessin. Aan de oever van de Maas probeerde coach Rednic zijn tweede zege in evenveel wedstrijden te halen. Tegenstander Leuven was in vorm na een 15 op 15.

Standard nam de match van in het begin in handen en kampeerde op de helft van Leuven. Het vele balbezit leverde echter weinig kansen op tot William Vainqueur in de dertiende minuut de bal kreeg aan de rand van de zestien, hij keek eens goed en knalde staalhard in de linkerbovenhoek. Prachtgoal van de Fransman.

Standard bleef na de 1-0 oppermachtig. Batshuayi had na achttien minuten hetzelfde idee als Vainqueur. Zijn schot ging echter naast de kruising. Een minuut later kon Bulot ook tot schieten komen. Gelukkig voor een krakend Leuven ging de bal naast de kooi van Bailly.

Bailly kon even later ook een kopbal van Van Damme klemmen. Bulot probeerde het ook met een kopbal maar zijn poging ging naast. Standard werd even voor rust wakker geschud door een hoekschop van Leuven. Kawashima moest de kopbal van Robson van onder de lat wegduwen.

De ruststand was 1-0. Standard verdiende een grotere voorsprong maar mocht blij zijn met de redding van Kawashima op een kopbal van Robson.

Leuven kwam geprikkeld uit de kleedkamer en creëerde meteen wat kansen. Een voorzet van Van Goethem viel bijna binnen. Kawashima moest zich strekken. Even later kon De Roeck kopppen op een hoekschop. Zijn bal ging naast.

Chuka zette, nog steeds binnen de eerste vijf minuten van de tweede helft, Ciman weg. Hij kon doorstomen richting Kawashima maar prikte de bal naast. Rednic zag dat Leuven sterker werd en greep in. Seijas kwam na tien minuten in de ploeg voor Ezekiel.

Tegen het uur kon Chuka koppen op een hoekschop. Zijn kopbal zoefde maar net over de lat van Kawashima. Even later kopte De Roeck net naast na een vrije trap.

Na de 65e minuut kon Standard het evenwicht herstellen. De ingevallen Seijas werd mooi vrijgespeeld door Vainqueur maar schoot oog in oog met Bailly naast. Leuven had meer overtredingen nodig maar Standard kon niet gevaarlijk worden op de vrije trappen.

In de 75e minuut kon invaller Ajdarevic dreigen met een gekruld schot. Bailly was er gerust in. Nog geen minuut later moest de doelman van Leuven zich toch omdraaien. Batshuayi zette Standard op een 2-0 voorsprong. Hij kreeg de bal centraal en werkte koel af in de linkerbenedenhoek.

Standard zat zo na een moeilijk begin van de tweede helft toch op rozen. Sclessin gaf  Karel Geraerts nog een applaus toen hij vervangen werd door Azevedo. Pouga krijgt vijf minuten voor tijd nog een kans maar hij vindt Kawashima op zijn weg. Bailly hield op het eind Ajdarevic nog van de 3-0 met een prachtige redding.

Op een lastige eerste twintig minuten van de tweede helft na won Standard vrij makkelijk van OH Leuven. Rednic begon zo goed aan zijn opdracht bij Standard. Leuven zag een reeks van vijf overwinningen onderbroken.