Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Guldensporenstadion
KVK snel klaar met Lierse
Tomas Taecke

KV Kortrijk heeft in eigen huis eenvoudig afstand genomen van laagvlieger Lierse. Halverwege had de thuisploeg de schaapjes al op het droge vooraleer de score na de pauze opgedreven werd (4-1).

Tomas Taecke in Kortrijk

Bij KVK was Dejaegere voldoende hersteld van de klap die Monrose hem vorig weekend had uitgedeeld. Capon werd door de vinnige middenvelder naar de bank verwezen. Aan de overzijde mocht Hairemans in de basis postvatten. Na vier minuten kon Delacour de bal op de stip leggen wanneer Oussalah in de grote rechthoek neergehaald werd. De scheidsrechter liet doorspelen, Lierse ontsnapte aan een vroeg tegendoelpunt. De bezoekers kregen ook op hun beurt de kans om vroeg op voorsprong te klimmen. Hazurov mocht van dichtbij vrij koppen maar mikte onbegrijpelijk naast. Na tien minuten werd ook Nfor binnen de zestien meter van de sokken gelopen, maar opnieuw wees Delacour niet naar de stip. Met een droge knal, die maar net naast het doel van Keet ging, herstelde Bourabia het evenwicht.

Halverwege de eerste helft lukte KVK -dat toch iets beter was dan de bezoekers uit Lier- de openingsgoal. Dejaegere stond op de juiste plaats om in de herneming de bal voorbij Sels tegen de touwen te trappen (1-0). Wat volgde was een slap kwartier, waarin Lierse weinig aanspraak maakte op de gelijkmaker. Kort voor de pauze ging de bal dan toch op de stip. Na een fantastische dribbel werd Nfor gehaakt door Ayew, scheidsrechter Delacour had geen keuze meer. Zukanovic trapte de 2-0 van op elf meter staalhard tegen de touwen. Nog voor de rust kreeg de thuisploeg een tweede strafschop na een fout van Okka op Dejaegere. Zukanovic en Nfor streden om de bal, uiteindelijk trapte die laatste een mislukte panenka in de armen van Sels. Kortrijk ging halverwege ondanks het missen van een strafschop rusten met een comfortabele voorsprong op zak.

Lierse kwam het best uit de kleedkamers en dwong Keet via Bourabia tot een wereldredding. De Pallieters hielden KVK netjes op de eigen speelhelft maar dwongen verder geen kansen af. Op het uur kreeg het team van Chris Janssens wel een nieuwe opdoffer. Ayew hinderde Zukanovic bij het nemen van een vrijschop en werd voor de tweede keer op de bon geslingerd. De bezoekers moesten met tien man verder terwijl de dubbele achterstand nog steeds op het bord stond. Met een mannetje meer kon KVK het evenwicht snel opnieuw herstellen. Zo belandde een vluchtschot van De Mets net naast en kon Reynaud een hoekschop niet binnenduwen. Halfweg de tweede helft werd het toch 3-0. Chavarria sneed knap naar binnen en trapte de bal via het lichaam van Lierse-verdediger Okka voorbij Sels.

Lierse moest de kelk tot op de bodem ledigen. De ingevallen Capon werd door Zukanovic netjes voor Sels afgezonderd, de rechtervleugel faalde niet (4-0). Chavarria raakte nog de paal namens de thuisploeg maar een vijfde doelpunt zat er niet meer in. Een deel van het bezoekende publiek trok tien minuten voor inrukken al richting de supportersbussen. Lierse kon via Elgabas nog tegenscoren, maar verder dan een eerredder kwamen de Antwerpenaren niet. Na de stuntzege tegen Club staan de Pallieters meteen weer met beide voeten op de grond. KV Kortrijk deed wat het moest doen en knoopt na de nederlaag in Bergen opnieuw aan met een ruime zege (4-1).