Stadion: Luminus Arena
RC Genk vernedert Bergen
Fabian Morren

Racing Genk nestelt zich opnieuw in de top 3 en blijft zo in het spoor van leider Anderlecht en Zulte Waregem. De ploeg van Mario Been haalde zwaar uit tegen Bergen.

Er wordt al eens vaker gezeurd over het niveau van de Belgische competitie. Te weinig goeie wedstrijden, te weinig goed voetbal. Het zal alvast niet aan Bergen hebben gelegen. Steeds op zoek naar de voetballende oplossing en met overleg. Bovendien stond er vooraan met Jérémy Perbet de ideale spits. Hij bezorgde bij momenten Koulibaly grijze haren, als de kale verdediger toch een haardos zou hebben. Het was dan ook niet toevallig dat Perbet in de rug van Koulibaly al in het eerste kwartier voor de 0-1 kon zorgen.

Gelijkmaker
Genk reageerde wel zeer snel op die achterstand. Buffel had de gelijkmaker nauwelijks een minuut later aan de voet, maar die stuitte op het been van doelman Berthelin. De 1-1 kwam er wat later toch - en daar zou het niet bij blijven. Eerst de gelijkmaker: de mislukte kopbal van Plet werd zowaar nog een prima assist voor Vossen, die de 1-1 onhoudbaar in de kruising joeg. Genk scoorde nog twee keer voor rust. Julien Gorius zorgde met een knap vluchtschot voor de tweede Limburgse treffer en Plet kopte na een hoekschop de 3-1 binnen.

Bij die tegengoals viel de zwakke plek van Bergen op: de defensie. Die raakte maar al te vaak net iets te makkelijk ontregeld. Dan deed Perbet het in de voorhoede een pak beter. Bij de 1-1 trapte de Franse spits voorlangs. En vlak voor rust knalde hij op de paal. Een verdiende voorsprong voor Genk aan de rust, maar de wereld had er voor de thuisploeg ook wat anders kunnen uitzien, als Perbet nog efficiënter afwerkte.

Weerstand weg
Bij Genk had Ayub overigens de voorkeur gekregen op Monrose. Van de pijlsnelle flankaanvaller gaan we ongetwijfeld nog horen in de toekomst. Eigenlijk was er nauwelijks nog wat te beleven in het begin van de tweede helft, maar het vierde doelpunt van Genk maakte dat allemaal goed. Een uitermate knappe aanval, over verschillende stations, werd in doel verlengd door Plet. Opnieuw de Nederlander, z'n tweede van de avond.

Als er nog enige weerstand was van Bergen, dan was die na de 4-1 helemaal verdwenen. Ook van Perbet was geen sprake meer. Genk voetbalde het rustig uit en Been gunde Buffel en Hyland een welverdiende applausvervanging. Oh ja, het werd ook nog 5-1. Nadat een schot van de ingevallen Kumordzi werd gepareerd knalde Vossen in de rebound zijn tweede van de avond binnen..