lokSporting Lokeren
beeBeerschot AC
Datum: 18/11/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Daknam
Mokulu helpt Lokeren in extremis voorbij Beerschot
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mokulu helpt Lokeren in extremis voorbij Beerschot
Foto: © SC

Weinig spektakel op zondag in onze eerste klasse. De wedstrijd tussen Lokeren en Beerschot veranderde daar niks aan. Beerschot was halverwege de tweede helft al tevreden met een punt. Na een rode kaart voor Wuytens kon invaller Mokulu in extremis Lokeren de winst bezorgen.

Sander De Graeve in Lokeren

In een saaie beginfase kon geen van beide ploegen echt druk ontwikkelen. Het meeste animo was er bij een gemiste trap van Özturk. De rechtsachter van Beerschot wou aanleggen van ver maar tikte de bal weg met zijn steunbeen. Het zag er knullig uit.

Lokeren kon enkel dreigen via hoekschoppen, Persoons en Maric zagen hun kopstoot niet in doel verdwijnen. Beerschot moest het hebben van een kopballetje van De Decker dat over ging. Lokeren kreeg bijna een doelpunt cadeau in de 26e minuut.

Saglik schoot van ver recht op Vanlangendonck. De bal ketste af op de doelman van Beerschot en ging net naast de paal. Vanlangendonck kwam goed weg. Dat Sinterklaas reeds aangekomen was in Antwerpen bleek duidelijk wanneer Brillant de bal twee minuten later pardoes in de voeten van Persoons kopte. De middenvelder kreeg de bal niet onder controle.

Lokeren nam gaandeweg de match in handen. Persoons kon koppen op een goede voorzet van Galitsios maar zijn bal ging over. Saglik kreeg even later heel veel tijd in de zestien. Hij slaagde er toch in om de bal naast de kruising te krullen.

Beide ploegen kwamen voor rust nog dicht bij een doelpunt. Brillant kon een voorzet van Galitsios net voor Harbaoui wegkoppen. De bal belandde bij Saglik maar zijn schot werd afgeblokt. Ojo trapte namens Beerschot keihard op de lat. Het was een mooie knal maar aan de rust bleef het 0-0.

Het eerste kwartier na rust was even slaapverwekkend als dat van de eerste helft. Lokeren kon dreigen via een goede voorzet van Patosi maar Brillant kopte weg voor de neus van Harbaoui. Beide verdedigingen hielden de aanvallers goed in bedwang.

Naarmate de tweede helft vorderde verwaterde het spel meer en meer. Even was er opwinding wanneer Patosi centraal kon doorbreken. Vanlangendonck kwam goed uit en kon de bal wegtrappen. Beerschot kwam nog drie tegen drie maar de counter werd heel slecht uitgespeeld door François.

De tribunes werden toch eens wakker geschud wanneer Lokeren enkele keren in de zestien kon trappen. Saglik en Harbaoui vinden een Beerschots been op weg naar doel. Beerschot leek gaandeweg meer en meer tevreden met een punt. De aanvalsgolven van Lokeren waren voorlopig te zwak om daar iets aan te veranderen.

Stijn Wuytens pakte in de slotfase nog rood na een tackle met twee voeten vooruit op Galitsios. Persoons vond aan het eind nog de lat op zijn weg. Mokulu kon Lokeren in de extra tijd alsnog voorbij Beerschot brengen na een kopbal. Lokeren slaagt erin om zes wedstrijden op rij te winnen. Een mooie reeks voor de Oost-Vlamingen na een saaie match.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Maric Mijat A 90' -
Taravel Jérémy 90' -
De Bock Laurens   90' -
Persoons Koen 90' -
Overmeire Killian 90' -
Leko Ivan 69' -
Saglik Enes 79' -
Patosi Ayanda   90' -
Harbaoui Hamdi   90' -
  Bank G Beoordeel
Lazic Jugoslav -  
El Mouataz Hassan -  
Tiko Tsholola -  
Trompet Jore -  
Maric Milos 21' -
Mokulu Benjamin 11' -
Gueye Ibrahima -  

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Öztürk Alpaslan 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Ojo Funso 90' -
De Decker Wim 90' -
François Guillaume 76' -
Mununga Joachim   90' -
Wuytens Stijn   90' -
Dayan Roy 66' -
  Bank G Beoordeel
Deloose Stefan -  
Marzo Stefano -  
Wamberto Maciel -  
Malul Dor -  
Laerenbergh Conor 24' -
Zhukov Georgiy 14' -
Bravo Sanfélix Raúl   -  
Maciel Sousa Campos Wanderson -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Beerschot AC

Vooraf