Speeldag: Speeldag 16
Stadion: King Power at Den Dreef
Perbet vloert OHL
Robby Morren

Bergen heeft uitstekend gereageerd na de 5-1 pandoering tegen Racing Genk. De Draken toonden zich efficiënt op het veld van OH Leuven. Drie doelpunten van Jérémy Perbet volstonden voor een 1-3 overwinning.

Robby Morren in Leuven

Terwijl Ronny Van Geneugden het vertrouwen kon behouden in de elf die vorige week gelijkspeelden tegen Kortrijk, moest Enzo Scifo wel sleutelen aan zijn opstelling nu ook Van Imschoot en Van Gijseghem out waren. De coach haalde ook Timmermas uit het team en bracht Debisschop in zijn plaats.

Snelle goal
De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Bergen want al na anderhalve minuut stond er 0-1 op het scorebord. De vroege goal kwam er na mistasten in de Leuvense defensie want de voorzet van Nong was te onderscheppen maar dat gebeurde niet en daardoor kon Perbet één van zijn makkelijkste doelpunten maken.

OHL was toch wat aangeslagen na die vroege opdoffer en slaagde er niet in een goede aanval op poten te zetten. Dat het echt niet goed was, zagen ook de supporters die voor het eerst in lange tijd af en toe een fluitje aan het adres van de eigen spelers richtten. Dat hoefde ook niet te verbazen want er was te veel balverlies, te veel slordige passes. Bergen was, zonder zelf echt gevaarlijk te zijn, de betere ploeg. Met de beste wil konden we tijdens de eerste helft geen enkele kans voor OHL noteren.

Ander gelaat
Coach Van Geneugden greep in tijdens de rust en bracht met Azevedo extra aanvalskracht in de plaats van De Roeck. Gislason schoof een rij achteruit. OHL toonde van bij het begin van die tweede periode een heel ander gelaat. Tijdens de eerste 5 minuten kwamen er meer mogelijkheden dan tijdens de eerste 45 maar een schot van Geraerts werd afgeblokt en Chuka trapte van dichtbij onbesuisd over en wat later in de handen van Berthelin.

Ook Bergen verzamelde kansen: Perbet wilde een bal over Bailly lobben maar deed dat heel slecht en Jarju was verrast toen Robson de bal in zijn voeten schoof en miste. Toch waren het de bezoekers die nog scoorden. Aanvaller op dreef Jérémy Perbet besloot eerst nog op het lichaam van Bailly maar hij mocht in de daaropvolgende fase een voorzet van Matumona simpel tegen de netten tikken. (0-2)

Chuka mist
In een spannende slotfase kon OHL nog bijna een gelijkspel uit de brand slepen. Met nog een kleine 10 minuten te gaan kon Pouga de aansluitingstreffer scoren. Dit luidde een nieuwe aanvalsgolf van de thuisploeg in en met nog 2 minuten te gaan kwam de gelijkmaker er bijna. Berthelin duwde de bal eerst tegen de paal en Chuka besloot in de herneming vanop 2 meter onbegrijpelijk over. In de slotminuut maakte Perbet het helemaal af. Op een counter trapte hij de bal heel mooi overhoeks binnen. (1-3)

OHL blijft zo, na een sterke reeks, achter met 1 op 9 en moet Bergen naast zich dulden in de rangschikking.