Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Charles Tondreau
Lokeren pakt 21 op 21
Christophe van den Boom

Het duel tussen Bergen en Lokeren eindigde vanavond in een 1-2 overwinning voor de Oost-Vlamingen. Na twee rode kaarten leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Een minuut voor affluiten bezorgde Gueye Lokeren de overwinning.

Het eerste kwartier was een beetje aftasten, maar toch had er na twee minuten een doelpunt op het bord kunnen staan. Copa loste een voorzet, waardoor Perbet erbij kon. Maar de doelman hield stand. Nadien kwam ook Lokeren opzetten. Maric kon een vrije schop van Leko richting doel koppen. Tot opluchting van Berthelin ging die naast.

Na een halfuur was het dan toch zover. Arnor Angeli ontfutselde de bal en bracht Perbet voor de doelman. De Fransman toonde zijn killerinstinct en bracht de thuisploeg op voorsprong. Vlak na het doelpunt kwamen ze opnieuw opzetten. Dit keer kwam Nong alleen voor Copa, maar zijn schot miste wat scherpte.

Een minuut voor het einde van de eerste helft kwam Lokeren langszij. Jarju gleed de bal in de voeten van Persoons, die het leer voorbij Berthelin werkte.

Vlak nadat de tweede helft op gang getrokken werd, moest Chatelle naar de kleedkamers. Hij ging driest in op Harbaoui en de scheidsrechter gaf hem onverbiddelijk rood. Lokeren probeerde de match in handen te nemen, maar het was Bergen die de eerste grote kansen versierde. Le Postollec en Nong zagen hun pogingen over en naast doel verdwijnen.

Lokeren bleef proberen, maar kon niet echt een gaatje vinden. Peter Maes zwaaide naast de lijn stevig met zijn armen en wilde dat zijn ploeg de tien man van Bergen snel afmaakte. Dat lukte voorlopig niet. De club uit Henegouwen hield zonder al te veel moeite stand en was zelfs de gevaarlijkste ploeg.

Tien minuten voor tijd kon Perbet zich naar doel werken. De Bock hield de aanvaller tegen en kreeg ook een rode kaart onder zijn neus geduwd. Perbet zette zich zelf achter de elfmeter, maar doelman Copa vloog naar de goede hoek en vermeed een achterstand.

In de laatste minuut besliste Lokeren dan toch de wedstrijd. Gueye zorgde vanavond voor de zevende Lokerse zegen op rij.