De Boeck debuteert met winst
Robby Morren

Glen De Boeck heeft zijn debuut met Waasland-Beveren niet gemist. Na de pandoering tegen Club Brugge, wonnen de Waaslanders zaterdagavond op het veld van KV Mechelen. De Maneblussers moeten zich stilaan zorgen beginnen maken na een bijzonder povere prestatie en schamele 2 op 15.

Robby Morren in Mechelen

Glen De Boeck gooide het elftal van Waasland-Beveren door elkaar. Op liefst 4 plaatsen voerde hij wijzigingen door, zo mocht Rowell voor het eerst aan een wedstrijd beginnen. Sonck en Lepoint raakten tijdig fit voor de partij. Bij KV Mechelen mochten de Denen Enevoldsen en Pedersen starten.

Op het veld stonden 2 ploegen die dringend een overwinning nodig hadden en dat vertaalde zich al te vaak onzuivere passes en veel duels. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ref Wouters na een kwartier voetballen al 2 keer naar het gele karton had gegrepen. Het overwicht was voor KV Mechelen maar de beste kans voor Waasland-Beveren toen Wesley Sonck in minuut 17 een vrije trap niet ver naast de kruising krulde. Kort na het halfuur was het dan ook echt raak. Shish haalde de achterlijn en leverde een prima voorzet af. Lepoint werkte het leer aan de eerste paal voorbij Pacovski. (0-1)

De thuisploeg moest nu vol voor de aanval kiezen en deed dat ook. Voor de pauze resulteerde dat in enkele hoekschoppen en voorzetten maar de Waaslanders konden vrij makkelijk standhouden en mochten met een voorsprong richting kleedkamer.

5 minuten Van Loo
Van Loo mocht aan de tweede helft beginnen in de plaats van Chen maar zijn optreden was van heel korte duur want al na 5 minuten kon hij niet meer verder en kwam Bateau hem vervangen. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar een doelpunt maar het was allemala niet goed genoeg. De laatste pass bleef onzuiver en toen Pedersen vanop de rand van de zestien kon knallen ging het leer naast de verkeerde kant van de paal buiten.

In de slotfase had Coosemans nog een prima redding in huis op een vluchtschot van Cordaro, kopte Junker een uitstekende mogelijkheid aan de tweede paal naast en mikte diezelfde aanvaller een vluchtschot naast. In de toegevoegde tijd hield Coosemans zijn ploeg nogmaals overeind op een kopbal van Pedersen.

Waasland-Beveren boekt zijn derde overwinning van het seizoen en komt zo weg van de laatste plaats. KV Mechelen blijft achter met een teleurstellende 2 op 15 en wacht nu al 5 matchen op een overwinning.