Datum: 02/02/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Zulte Waregem op de valreep voorbij Cercle
Niels Ceulemans
| 0 reacties
Zulte Waregem op de valreep voorbij Cercle
Foto: © SC

Na een wedstrijd die eigenlijk geen verliezer verdiende ging Zulte Waregem toch met de drie punten aan de haal. Het had wel wat geluk bij zijn twee doelpunten. Bij Cercle zullen ze vooral die gemiste penalty niet snel vergeten.

Opmerkelijk nieuws voor aanvang van de wedstrijd: Junior Malanda startte op de bank, hij kon afgelopen week niet optimaal trainen door transferperikelen. Bij Cercle, dat zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar speelde, stonden drie nieuwkomers aan de aftrap. Boi keerde terug na een periode bij OHL, Dickoh en Godée vierden hun debuut.

Cercle Brugge was zichtbaar tevreden dat het nog eens kon voetballen, het begon zonder scrupules tegen de tweede in de stand. Nieuwkomer Godee maakte meteen een goede indruk. Ondanks de goede intenties en het overwicht van de thuisploeg was het toch Zulte Waregem dat voor het (meeste) gevaar zorgde. Zo zag Verboom een doelpunt, terecht, afgekeurd worden.

Na een aangenaam begin verwaterde de match. Cercle leek de greep op de wedstrijd te verliezen en de kwaliteit van Essevee dreef boven. Net toen viel het doelpunt voor Cerlce, Michael Uchebo krulde de bal enig mooi voorbij Bossut! De gelijkmaker van Zulte Waregem, op slag van rust, was van veel mindere kwaliteit. Leye frommelde de bal in doel met zijn 'onderbuik', kampioenengeluk?

Open tweede helft
Wie dacht dat de thuisploeg aangeslagen uit de kleedkamer ging komen kwam bedrogen uit, Cercle legde nog steeds veel enthousiasme aan de dag. Het spel ging mooi heen en weer met kansen langs beide kanten. De beste was voor Mertens, die een penalty (uitgelokt door Godee) op de paal trapte. Aan de andere kant toonde Hazard zijn technisch vernuft en Berrier zijn uitmuntende traptechniek. Wat een wapen als elke stilstaande fase een doelkans oplevert!

Met het laatste kwartier in zicht begon het gebrek aan matchritme Cercle toch parten te spelen. Het enthousiasme leed onder de vermoeidheid en Essevee kon eindelijk zijn wil opleggen. In de laatste minuut vloog dan een afgeweken schot (op drie benen) van Delaplace tegen de netten.

Door de toppers van zondag doet Zulte Waregem al zeker een goede zaak. Cercle zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Evens Bernt 90' -
Dickoh Francis 88' -
Mertens Gregory 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Boi Frederik 90' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Smolders Tim 70' -
Bakenga Mushagalusa A 60' -
Uchebo Michael 90' -
Godee Joey 90' -
  Bank G Beoordeel
Braafhart Mitchell -  
Mestdagh Niels -  
Van Roose Karel -  
Cachicote da Rocha Carlos Wilson -  
Boghossian Joaquin 30' -
Janssens Kevin 20' -
Wils Stef 2'  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
Colpaert Steve 90' -
D'Haene Karel A 90' -
Verboom Bryan   90' -
Skúlason Ólafur 80' -
Delaplace Jonathan 90' -
Hazard Thorgan 84' -
Berrier Franck 90' -
Leye Mbaye 90' -
Naessens Jens 76' -
  Bank G Beoordeel
Bruzzese Sébastien -  
Vandenbroucke Niels -  
Godeau Bruno -  
Conté Ibrahima Sory 14' -
Malanda Junior 10' -
Lendric Ivan 6'  
Trajkovski Aleksandar -  
Herbeleef Cercle Brugge - Zulte Waregem