Datum: 02/02/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent haalt eerste zege sinds oktober
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gent haalt eerste zege sinds oktober
Foto: © SC

AA Gent kwam in een saaie eerste helft op voorsprong via Mboyo. Na de koffie was Gent sterker en kon Mboyo nogmaals, deze keer van op de stip, scoren. Ogunjimi bracht aan het eind Beerschot terug in de partij maar Gent hield de drie punten thuis.

Sander De Graeve in Gent

Al van bij het begin werd duidelijk dat deze wedstrijd een doelpunt nodig had om echt te ontploffen. Het was een slaapverwekkende vertoning waarin AA Gent de bal monopoliseerde en Beerschot op de counter loerde.

AA Gent speelde dan wel monopoly maar het was een versie zonder kanskaarten. Al het balbezit leidde tot schuchtere pogingen tot een voorzet en enkele corners. Het was zelfs Beerschot dat  tekende voor de grootste kans van de eerste helft. Wuytens kon alleen op Boeckx af maar verslikte zich in zijn dribbel.

Opstootjes op het veld

De sfeer werd stilaan grimmig in het Ottenstadion. Het publiek nam Stijnen, niet meteen publiekslieveling nummer één in Gent, op de korrel toen die al na een kwartier tijd begon te rekken. Daarna zat het spel op de wagen na vermeend natrappen van Losada. Toen die even later uitpakte met een judo-greep, bestraft met geel, was het kot te klein. Na het opstootje kreeg  ook Mboyo geel.

Nieuwkomer Kagé liet zich opmerken met veel goede wil en enkele snedige acties. Gent kon vlak voor de rust toch op voorsprong komen uit één van de weinige kansen. Mboyo gaf met een geplaatst schot dat laag in de hoek ging de supporters van Gent een eerste reden om te vieren in 2013.

Kagé overtuigde

Aan het begin van de tweede helft deed Kagé wat Fernandez van hem verwacht. Met een mooie dribbel en dito schot dwong hij Stijnen tot een parade. Brüls kwam bij de bal en lokte via obstructie een penalty uit. Het Gentse publiek hield de adem in toen Mboyo de bal opeiste. De spits werkte deze keer wel koelbloedig af.

Gent speelde plots met vertrouwen en duwde door, Beerschot kraakte en piepte langs alle kanten. Kagé pakte nog uit met één goede dribbel en mocht dan, onder applaus, het veld ruimen voor Jorge López, die andere nieuwkomer. De Spanjaard toonde zijn techniek door een moeilijke bal van Zukanovic in de lucht met de hak door te spelen naar Hubert.

Geen Benito

Jacky Mathijssen gunde Benito Raman uiteindelijk geen speelminuten tegen zijn AA Gent. Suk mocht als laatste invaller het tij proberen keren. Ogunjimi, eveneens een invaller, bracht Beerschot nog terug tot 2-1 na een mooie kap en simpele afwerking.

Beerschot ging op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte uiteindelijk niet waardoor Gent met een broodnodige overwinning aanknoopte. Mboyo kwam enkele keren dicht bij een hattrick, nieuwkomers López en Kagé lieten een goede indruk na.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Arzo CĂ©sar 90' -
Zukanovic Ervin 90' -
MarĂ©val RĂ©mi   90' -
Hubert David A 90' -
Lepoint Christophe 77' -
Neto Renato 90' -
BrĂŒls Christian 90' -
Kage Hervé 62' -
Mboyo IlombĂ© âšœ âšœ   90' -
  Bank G Beoordeel
Maes Kristof -  
CendrĂłs Pablo -  
Melli Juan Alberto -  
LĂłpez Jorge 28' -
Messoudi Mohamed 13' -
Coulibaly Elimane -  
Soumahoro Yaya -  

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn   90' -
Marzo Stefano A 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Lepicier MaĂ«l   90' -
Bravo SanfĂ©lix RaĂșl 45' -
ÖztĂŒrk Alpaslan 72' -
Van Acker Thibaut 90' -
Losada Hernan   90' -
Mununga Joachim 90' -
Wuytens Stijn 59' -
Nwanganga Kennedy 90' -
  Bank G Beoordeel
Vanlangendonck Koen -  
Chanot Maxime -  
De Decker Wim -  
Raman Benito -  
Deferm Giel 45' -
Ogunjimi Marvin ⚜ 31' -
Suk Joey 18' -
Herbeleef KAA Gent - Beerschot AC

Vooraf