Volg de match tussen OH Leuven en Standard live, samen met vele andere supporters.

OH Leuven: Logan Bailly, Tomislaw Mikulic, Severino da Silva Robson, Koen Weuts, Günther Vanaudenaerde, Kenneth Van Goethem, Karel Geraerts, Evariste Ngolok, Stefan Gislason, Sawaneh Ibou, Derick Ogbu (Chuka).
Standard: Eiji Kawashima, Laurent Ciman, Kanu, Jelle Van Damme, Ibrahima Cisse, Frédéric Bulot, Yoni Buyens, William Vainqueur, Yuji Ono, Michy Batshuayi, Imoh Ezekiel.
OHL trapt de partij op gang. Kunnen de Leuvenaars nog eens stunten?
1

Goal
Doelpunt van Imoh Ezekiel (Yoni Buyens)
Standard komt al na 13 seconden spelen op voorsprong. Balverlies bij OHL en Ezekiel kan profiteren. Fantastische start voor Standard.
5
OHL lijkt aangeslagen door het vroege tegendoelpunt. Standard monopoliseert de bal en laat zijn tegenstander achter de bal lopen.
6
Vrije trap Standard. Van Damme neemt die voor zijn rekening, maar trapt de bal torenhoog over.
14
Vrije trap OHL. De bal wordt weg gekopt en Van Goethem kan uithalen van net buiten de zestien. De middenvelder talmt te lang en zijn schot wordt afgeblokt.
20
Het flitsende begin kreeg vooralsnog geen vervolg. OHL probeert het heft wel in handen te nemen, zonder echt gevaarlijk te zijn.
21
Corner voor OHL. Ibou draait de bal gevaarlijk richting doel. Kawashima komt goed uit en bokst de bal weg.
22

Goal
Doelpunt van Michy Batshuayi (Frédéric Bulot)
0-2 voor Standard. Prima actie van de Rouches. Bulot brengt laag voor en Ono laat slim lopen. Batshuayi plaatst de bal in één tijd in de verste hoek, Bailly is kansloos.
30
 Gele kaart voor Stefan Gislason
Gislason pakt de eerste gele kaart uit de partij. De IJslander beukt te hard in op Ezekiel.
31
Ezekiel komt gehavend uit het duel met Gislason, maar kan de wedstrijd voortzetten.
34
Vrije trap voor Standard. Net als de vorige stilstaande fases, levert ook deze vrije trap niets op. Ciman trapt eerst in de muur en in de rebound jaagt hij de bal hoog over.
35
De wedstrijd wordt wat potiger, beide teams maken veel foutjes en halen het tempo uit de wedstrijd.
36
Heel het stadion ziet een strafschop nadat Robson neergaat in de zestien. Hier was te weinig aan de hand voor een elfmeter.
37
OHL is voor het eerst echt gevaarlijk. Ngolok neemt een afvallende bal in één tijd op de slof en het leer gaat maar net naast de paal.
42
Vervangen Stefan Gislason
Ingevallen Thomas Azevedo

Gislason moet geblesseerd naar de kant. Azevedo neemt zijn plaats in.
45
Ibou brengt de bal goed voor vanuit vrije trap. Kawashima staat echter goed te keepen en torent boven alles en iedereen uit om de bal weg te boksen.
45+2
 Rode kaart voor Jelle Van Damme
Van Damme gaat driest in de tackle op Azevedo. Terechte rode kaart voor het gestrekte been van de Standard-kapitein.

Scheidsrechter
Rust
Standard gaat rusten met een 0-2 voorsprong, maar moet in de tweede helft wel verder met zijn tienen nadat Van Damme rood pakte in blessuretijd van de eerste helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Yuji Ono
Ingevallen Paul José Mpoku

Mpoku vervangt een bleke Ono in de tweede helft.
46
Vervangen Imoh Ezekiel
Ingevallen Daniel Opare

Ook Opare komt er in. Hij vervangt Ezekiel en moet Standard stabiliteit bijbrengen na de rode kaart.
46
Vervangen Thomas Azevedo
Ingevallen Ben Yagan

Nog een derde wissel aan het begin van deze tweede helft. Azevedo keert niet terug op het veld na de zware tackle die hij voor rust te verduren kreeg en wordt vervangen door Yagan.
46
De tweede helft gaat van start. Kan OHL het tij nog keren met elf tegen tien?
51
De tweede helft begint met een studieronde. OHL krijgt de bal en Standard wacht geduldig af.
54
Vanaudenaerde krijgt een al dan niet beuwste elleboog te verduren van Mpoku. Hij blijft even liggen, maar kan de wedstrijd wel verderzetten. Mpoku wordt niet bestraft voor de overtreding.
55
OHL komt met mondjesmaat opzetten. Nu gaat een hard schot van Yagan een aantal meter over.
57
Ibou probeert het uit een onmogelijke hoek. De bal verdwijnt in het zijnet.
59
Standard is ook nog eens gevaarlijk uit een vrije trap. Bulot draait de bal voor van op rechts en Kanu kopt de bal in duikvlucht maar net naast. De wedstrijd had hier in een definitieve plooi kunnen liggen.
64
Vervangen Evariste Ngolok
Ingevallen Bjorn Ruytinx

Van Geneugden gooit Ruytinx nog in de strijd. De aanvaller gaat mee op zoek naar de aansluitingstreffer voor OHL.
67
Ruytinx ontsnapt twee minuten na zijn invalbeurt al meteen aan een rode kaart. Hij gaat stevig in duel met Ciman en plant daarbij duidelijk zijn Elleboog in het aangezicht van de verdediger. De scheids ziet er echter niets in en laat begaan.
68
 Gele kaart voor Tomislaw Mikulic
Een charge van Mikulic komt de Kroaat op een gele kaart te staan.
69

Goal
Doelpunt van Laurent Ciman (Onbekend Onbekend)
Ciman haalt uit met een zwabberbal via een vrije trap. Bailly verkijkt zich volledig en ziet de bal achter zich in doel verdwijnen. De wedstrijd lijkt beslist.
73
Goeie kans voor Ruytinx. Hij trapt de bal door de benen van doelman Kawashima. De Japanner beroert de bal nog eventjes met het achterwerk, wat genoeg is voor de Standard-defensie om de bal weg te werken.
76
 Gele kaart voor Günther Vanaudenaerde
De Frustraties stapelen zich op bij OHL. Vanaudenaerde gaat flink door op Mpoku en krijgt daar geel voor.
80
Vervangen Michy Batshuayi
Ingevallen Kensuke Nagai

Mircea Rednic gunt Nagai ook nog een tiental minuten. De Japanner komt in het team voor doelpuntenmaker Batshuayi.
81
Nagai krijgt meteen een dot van een kans. De Japanner snelt voorbij Vanaudenaerde maar stuit dan op een goed uitgekomen Bailly.
82
Vrije trap voor OHL, van in het halve maantje. Ibou neemt de vrije trap.
82
De bal blijft hangen in de zestien, maar Standard kan de bal toch wegwerken.
84

Goal
Doelpunt van Frédéric Bulot (Kensuke Nagai)
0-4. Alweer Nagai met een sterke actie. Hij blijft sterk overeind in de zestien en schildert de bal dan op het hoofde van Bulot, die de bal simpel kan binnen koppen in het lege doel.