Datum: 09/03/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: King Power at Den Dreef
Standard wint makkelijk met tien man aan Den Dreef
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Standard wint makkelijk met tien man aan Den Dreef
Foto: © SC

Standard heeft zijn wedstrijd aan Den Dreef makkelijk weten te winnen. De Rouches kwamen al heel snel op voorsprong en kwamen nadien nooit meer in de problemen. Ook na de rode kaart van Jelle Van Damme wist Standard de wedstrijd makkelijk uit te spelen.

Doelpunt na dertien seconden

Al na dertien seconden spelen bracht Imoh Ezekiel Standard op voorsprong. OHL verloor meteen na de aftrap de bal. Buyens speelde door naar Ezekiel en die verschalkte Logan Bailly meteen. Het team van Ronny Van Geneugden was meteen op achtervolgen aangewezen. OHL ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Standard dat opnieuw tot scoren kwam. Een knappe actie resulteerde in 0-2. Bulot bracht de bal laag voor doel, Ono liet slim lopen voor Batshuayi. Die trapte de bal in één tijd in de verste hoek en liet Bailly geen kans.

Rood voor Van Damme

De wedstrijd werd potiger naarmate de rust naderde en vooral Leuven had heel wat fouten nodig om de Luikenaars af te stoppen. Stefan Gislason moest vijf minuten voor het einde van de eerste helft geblesseerd naar de kant, zonder specifieke aanwijzing. Het is nog afwachten of de IJslander lang buiten strijd is, maar op het eerste zicht zag het er vrij ernstig uit. In blessuretijd ging het licht even uit bij aanvoerder Jelle Van Damme. Hij zette een veel te drieste tackle in op de pas ingevallen Azevedo en kreeg onmiddellijk een rood karton onder zijn neus geduwd.

Lange studieronde in tweede helft

De tweede helft begon met een lange studieronde. Standard plooide massaal terug met zijn tienen en Oud-Heverlee Leuven had het meeste balbezit. De Leuvenaars konden echter weinig gevaar creëren en Kanu kreeg op het uur een prima kans namens de Luikenaars. De Braziliaan ging in duikvlucht naar een voorzet van Bulot en kopte de bal centimeters naast het doel van Logan Bailly.

Ciman scoort uit vrije trap

De wedstrijd had niet veel om het lijf en Laurent Ciman maakte de wedstrijd een twintigtal minuten voor tijd volledig dood. De verdediger ging achter de bal staan bij een vrije trap en verraste Bailly met een vreemde zwabberbal. De frustraties stapelden zich op bij OHL en in plaats van voetballen dachten ze enkel en alleen nog aan bikkelen. Zo had Ruytinx twee minuten na zijn invalbeurt alweer van het veld kunnen gestuurd worden voor een elleboog in het aangezicht van Ciman.

Bulot legt eindcijfers vast

Frédéric Bulot legde uiteindelijk de zware 0-4 eindcijfers vast. De ingevallen Nagai snelde voorbij zijn tegenstander langs de linkerflank en schilderde de bal vervolgens perfect op het hoofd van Bulot. Die kopte de bal simpel binnen in het lege doel. Simpele overwinning voor Standard, dat door deze zege mathematisch zeker is van play-off I.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Vanaudenaerde Günther   90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Mikulic Tomislaw   90' -
Weuts Koen 90' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Gislason Stefan   42' -
Ngolok Evariste 64' -
Geraerts Karel 90' -
Ibou Sawaneh 90' -
Ogbu (Chuka) Derick 90' -
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves -  
Buysens Ludovic -  
Buekers Cédric -  
Cerigioni Alessandro -  
Verbist Christopher -  
Yagan Ben 45' -
Ruytinx Bjorn 26' -
Azevedo Thomas 4'  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Cisse Ibrahima 90' -
Kanu 90' -
Ciman Laurent 90' -
Van Damme Jelle   90' -
Bulot FrédéricA 90' -
Vainqueur William 90' -
Buyens Yoni A 90' -
Ono Yuji 45' -
Ezekiel Imoh 45' -
Batshuayi Michy 80' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Diabaté Zie -  
Arslanagic Dino -  
Ajdarevic Astrit -  
Seijas Luis Manuel -  
Mpoku Paul José 45' -
Opare Daniel 45' -
Nagai Kensuke A 10' -
Herbeleef OH Leuven - Standard