Datum: 09/03/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren veroordeelt Beerschot tot Play-off III
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Waasland-Beveren veroordeelt Beerschot tot Play-off III
Foto: © SC

Beerschot is gedoemd tot het spelen van Play-off III tegen Cercle Brugge. Er werd met 3-2 verloren van Waasland-Beveren. De wedstrijd begon nochtans goed voor de Antwerpse club. Raman zette Beerschot al na drie minuten op een 0-1 voorsprong.

Sander De Graeve in Beveren

Het goed gevulde Freethiel kreeg een geanimeerd wedstrijdbegin voor de kiezen. Nog voor de wedstrijdklok tien minuten sloeg, vielen er al twee gele kaarten en twee goals te bewonderen. Benito Raman zette Beerschot al snel op een 0-1 voorsprong. Hij ramde de goede lage voorzet van Ogunjimi in het dak van het doel.

In de zevende minuut haalde Verbist vervolgens de fans van Beerschot op zijn nek door een penalty te fluiten voor een wel erg lichte overtreding op Badash. De lange spits zette zich zelf achter de bal maar debutant Deloose redde. Jammer genoeg voor de doelman belandde de bal opnieuw bij Badash die de rebound in doel kopte. Waasland-Beveren zette de bordjes erg snel gelijk.

Goed debuut Deloose

De wedstrijd bleef aangenaam om zien. Het spel ging goed op en neer. Raman speelde bij Beerschot een knappe partij. Beerschot mocht zich rond het half uur opnieuw bekocht voelen. Stijn De Smet speelde de bal naar Joey Suk die vervolgens afgefloten werd voor buitenspel. Begrijpe wie begrijpen kan.

De eerste helft eindigde op 1-1. Deloose maakte een goede beurt in het Beerschotse doel en kwam enkele keren gepast tussenbeide. Bij de strafschop kende hij brute pech.

Verbist gebeten hond

De tweede helft begon zoals de eerste, met een doelpunt dus. Remacle zwiepte een vrije trap voor doel, de bal werd door niemand aangeraakt en ging rechtstreeks binnen. Beerschot mocht helemaal opnieuw beginnen.

Als ref Verbist het nog niet helemaal verkorven had bij de Kielse fans, dan was dat zeker het geval rond het uur. De ref hinderde per ongeluk Losada waardoor die de bal verloor aan Remacle. Remacle stuurde zijn maatje van Gent Stijn De Smet het straatje in. De aanvallende middenvelder schoof de bal perfect naast Deloose in doel. Het zag er al snel in de tweede helft heel slecht uit voor Beerschot.

Hoop na goal Losada

Lierse stond op dat moment namelijk net op een 1-0 voorsprong tegen Kortrijk. Mathijssen greep in en bracht met Kennedy voor De Decker een spits voor een defensieve middenvelder. Ook Dayan werd in de strijd gegooid voor Suk.

Tien minuten voor affluiten kon Losada hoop in de Beerschotse harten brengen. Hij lukte de vreemde aansluitingstreffer. Dayan ging in duel met Coosemans waardoor de doelman de bal niet kon plukken. Losada profiteerde en tikte de 3-2 binnen.

Over en out

Het mocht uiteindelijk niet zijn voor Beerschot, de spelers stonden er na affluiten verweesd bij. Het derde doelpunt had sowieso niets uitgemaakt aangezien Lierse drie punten pakte tegen KV Kortrijk. Het Kiel mag zich opmaken voor drie thuiswedstrijden tegen Cercle Brugge. Cercle verloor en kan dus geen 15e meer worden.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
D'Ulivo Cédric 90' -
Shish Gal 90' -
Ivens Jonas 90' -
Blondelle Siebe   90' -
Rowell Jonathan   36' -
Sibum Bas 90' -
Remacle JordanA 90' -
Cavens Jurgen 90' -
De Smet Stijn 88' -
Badash Barak 66' -
  Bank G Beoordeel
Farssi Rachid   54' -
Sonck Wesley 24' -
Doumbia Kassim 2'  

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Deloose Stefan 90' -
Chanot Maxime 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Lepicier Maël 85' -
Deferm Giel 90' -
De Decker Wim 60' -
Van Acker Thibaut 90' -
Losada Hernan  90' -
Raman Benito 90' -
Suk Joey 70' -
Ogunjimi Marvin A 90' -
  Bank G Beoordeel
Nwanganga Kennedy 30' -
Dayan Roy 20' -
Ojo Funso 5'  
Herbeleef SK Beveren - Beerschot AC

Vooraf