lieLierse SK
kvkKV Kortrijk
Datum: 09/03/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse is zeker van het behoud
Fabian Morren
| 0 reacties
Lierse is zeker van het behoud
Foto: © SC

Lierse speelt ook volgend seizoen in de Jupiler Pro League. De Pallieters wonnen zelf van Kortrijk, terwijl Beerschot onderuit ging bij Waasland-Beveren. Lierse kan op de slotdag ontspannen naar Club Brugge met een ticket voor play-off II al op zak.

Fabian Morren in Lier

In de vorige thuiswedstrijd tegen KV Mechelen leek Lierse dood en begraven. De overwinning twee weken geleden bij Beerschot deed echter alles kantelen. De sfeer sloeg bij spelers en fans helemaal om. Het verhaal van Kortrijk is minder fraai. De laatste weken draaien de West-Vlamingen vierkant. De beker is het absolute hoofddoel, maar de heenwedstrijd werd thuis verrassend verloren van Cercle Brugge.

Onmachtig
Lierse, zonder de geschorste Wils en de geblesseerde Claasen, toonde in de aanvangsfase de wil om er iets van te maken. Swinkels verscheen al snel alleen voor keeper Keet, maar de Nederlander kon niet voldoende afdrukken. De thuisploeg nam het initiatief, terwijl Kortrijk probeerde tegen te prikken. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck was behoorlijk vertimmerd, onder meer door de afwezigheid van Chavarria en Nfor. Dat doet de automatismen uiteraard geen deugd.

Onmacht voor doel. Het is iets waar Lierse al het hele seizoen mee wordt geconfronteerd. Het was in de eerste helft tegen Kortrijk niet anders. Hazurov had altijd moeten scoren, maar mikte van dichtbij op Keet. Niet alleen Hazurov was bijzonder slordig voor doel. Dat waren ook Bourabia en anderen bij de thuisploeg. Vooral Bourabia had net als Hazurov moeten scoren. Oog in oog met Keet trapte hij veel te onbesuisd, de bal belandde niet eens binnen het kader. De Lierse fans trokken zich de haren uit het hoofd.

Beerschot faalt
De tweede helft kon voor Lierse niet beter beginnen, maar dat had niks met de gebeurtenissen op het Lisp te maken. Wél vanwege de 2-1 die Waasland-Beveren scoorde tegen Beerschot. Bij die tussenstand had Lierse zelfs genoeg aan een gelijkspel. En het kon nog mooier worden voor de thuisploeg, maar de kopbal van Bourabia hobbelde naast. De fans hadden de tussenstand op de Freethiel wel vernomen en zorgden voor een helse sfeer.

Het Lisp stond pas helemaal vuur en vlam toen Bourabia een voorzet voorbij Keet kopte. Met de 1-0 op het bord en de achterstand van Beerschot kon het bijna niet meer mis gaan voor de Pallieters. En Kortrijk? De bezoekers lieten nauwelijks wat zien - op een kans voor Dupuis na. Een schoonheidsprijs won Lierse niet, maar dat de thuisploeg na de voorsprong op veilig speelde, is best begrijpelijk. De thuisploeg hield wel stand en is klaar voor een lange feestnacht.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Said Ouka Ahmed 90' -
Saïdi Karim 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Aboumosalam Ahmed A   90' -
Shebeita Mostafa Yehia Mohamed 90' -
Annab Lens 90' -
El Gabas Mohamed 90' -
Bourabia Rachid  90' -
Ofori Richard   90' -
Hazurov Kostadin 81' -
  Bank G Beoordeel
Said Ahmed Salahdin 9'  
Lambot Benjamin -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Tambe Alassane 90' -
Martin Baptiste 90' -
Mitrovic Stefan     90' -
Oussalah Mustapha   90' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
N'Diaye Ismaïla 90' -
Dejaegere Brecht 90' -
Capon Brecht 90' -
Dupuis Kévin 90' -
Ulens Baptiste 71' -
  Bank G Beoordeel
Mulemo Landry 19' -
Herbeleef Lierse SK - KV Kortrijk

Vooraf