kvmKV Mechelen
beeBeerschot AC
Datum: 01/09/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Achter de Kazerne
Beerschot pakt tweede zege op rij
Beerschot pakt tweede zege op rij
Foto: © SC

Een doelpunt van Ojo en eentje van Losada in de slotfase volstonden voor Beerschot om zijn tweede overwinning op rij te vieren. KV Mechelen verdiende misschien wel een punt, maar kreeg de bal niet tegen de netten en liepen zich stuk op de defensie van de Ratten.

Johan Walckiers in Mechelen

KV Mechelen had in de eerste helft enkele goede kansen, maar vergat die af te maken. Destorme had de beste toen hij een goede voorzet van Chen met de hak in doel probeerde te verlengen. Stijnen zat er echter goed tussen. En Destorme kon op de daaropvolgende hoekschop ook nog koppen, maar dan hield Coulibaly de bal van de netten weg.

KV probeerde snel een goal te maken, maar het doelpunt viel wel aan de overkant. Mununga ging snel diep en leverde een goede voorzet af. Ojo stond aan de tweede paal helemaal ongedekt en Renard zag de - niet onhoudbare - kopbal binnen gaan. KV Mechelen bleef drukken of vond - zoals Pandza met een stevige kopbal - Stijnen op zijn weg.

Na een leuke beginfase zakte het spelniveau drastisch, mede door de vele overtredingen. Van Loo liet zich wel geregeld aftroeven door ex-KVM'er Jonathan Mununga waardoor Beerschot op de rechterkant voor problemen zorgde bij Malinwa. Van Loo werd dan ook gewisseld door Ghomsi.

Niet dat het daardoor ineens veel beter liep bij de thuisploeg. Integendeel, de voorzetten kwamen er nu ook niet meer uit. En Beerschot die waren tevreden met de voorsprong en beperkten zich vooral tot die 0-1 vasthouden. Wat ze ook aanvankelijk ook vrij makkelijk deden, want de ideeëndoos bij KV leek helemaal leeg te zijn.

Met de tijd die opraakte, begon KV toch meer te drukken. Maar als Junker dan een vrije schietkans kreeg en heel Mechelen al aan het juichen was, kwam Nyoni op de lijn redding brengen met een acrobatische ingreep. En De Petter had dan ook geen geluk bij zijn kopbal die op de bovenkant van de lat viel. Aan de andere kant zag Coulibaly (terecht) een doelpunt afgekeurd voor buitenspel.

Wat de jongens van Harm van Veldhoven ook deden, de bal wou niet vallen. In de slotfase maakte Losada er met een hard schot zelfs nog 0-2 van. Voor Beerschot de tweede winst op rij, terwijl KV met vijf punten blijft hangen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Renard Olivier 90' -
Chen Xavier   90' -
Pandza Boris 69' -
De Witte Seth   90' -
Van Loo Anthony   45' -
De Petter Steven 90' -
Van Tricht Wannes 62' -
Destorme David 90' -
Cordaro Alessandro 90' -
Enevoldsen Thomas 90' -
Junker Mads 90' -
  Bank G Beoordeel
Ghomsi Antonio 45' -
Henkens Robin   28' -
Dialiba Diabang Boubacar 21' -

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn   90' -
Öztürk Alpaslan   90' -
Brillant Frédéric 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Nyoni Vuza Prince   90' -
De Decker Wim A 90' -
Ojo Funso 90' -
Wuytens Stijn 87' -
Mununga Joachim A   90' -
Losada Hernan 90' -
Coulibaly Elimane 90' -
  Bank G Beoordeel
Malul Dor 3'  
François Guillaume -  
Herbeleef KV Mechelen - Beerschot AC

Vooraf