Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Regenboogstadion
Bergen geeft Zulte Waregem een bolwassing
Fabian Morren

Bergen heeft Zulte Waregem vernederd aan de Gaverbeek. De Henegouwers wonnen ruim verdiend met 2-4. Voor Zulte Waregem is het de tweede nederlaag op rij.

De thuisploeg speelde veel te traag in de eerste helft. Dat had Francky Dury ook gezien en hij greep bij de rust al in met een dubbele wissel. Trajkovski en Lendric moesten voor meer creativiteit zorgen. Dat ontbrak in de eerste helft, die gedomineerd werd door Bergen.

Al vrij vlug in de wedstrijd leverde dat een doelpunt op voor de bezoekers. De assist was van Zola Matumona en Pieter-Jan Monteyne trapte mooi buiten het bereik van Sammy Bossut. De doelman van Zulte Waregem viel overigens weinig te verwijten, want hij moest voor rust nog enkele keren ingrijpen. Zo was Jarju een aantal keren gevaarlijk en vergat ook Nong de 0-2 te scoren.

Die laatste had het vizier wel op scherp in de tweede helft. Ondanks de wissels van Dury scoorde Bergen al snel een tweede keer. Zola Matumona zorgde voor de voorzet en Nong deed de rest. Zulte Waregem was rijp voor de slachtbank. Via opnieuw Nong en later Matthys liepen de bezoekers uit tot 0-4.

Wat nadien restte, waren enkel nog twee eerredders voor Zulte Waregem. Eerst milderde Leye vanaf de stip en later maakte Hinostroza er nog 2-4 van. Voor de thuisploeg blijft het in ieder geval een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten. Bergen rukt na deze zege op in het klassement.