Datum: 29/09/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Habibou loodst Zulte Waregem voorbij Lierse
Fabian Morren
| 0 reacties
Habibou loodst Zulte Waregem voorbij Lierse
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft een verdiende en ruime zege geboekt bij Lierse. Habib Habibou was de matchwinnaar met een hattrick én een assist. Dankzij deze zege schuift de ploeg van Dury weer verder op in het klassement.

Fabian Morren in Lier

Lierse was uit op revanche na de bekeruitschakeling tegen Westerlo, maar dat lukte in het eerste halfuur allerminst. De Pallieters hadden veel problemen met de voorhoede van Zulte Waregem. Vooral Berrier, Hazard en Habibou deden de thuisploeg geregeld pijn. Habibou is weer helemaal hersteld en zette dat nog eens extra in de verf, met twee doelpunten voor rust.

Eerst trapte de lange spits de bal heerlijk voorbij Matz Sels. Wat later was Habibou er opnieuw als de pinken bij om de 0-2 binnen te duwen. Lierse hing bijna letterlijk in de touwen. De misverstanden stapelden zich op, simpele passes over een meter gingen de mist in. Het thuispubliek liet zijn ongenoegen blijken. Zulte Waregem had alles in handen, maar maakte dan de fout door te ver terug te zakken. Zo kreeg het wat het vroeg: een tegendoelpunt.

Zonder goed te spelen kon Soufiane Bidauoi op aangeven van Dachelet de aansluitingstreffer scoren. Lierse werd de betere ploeg en plots kon de thuisploeg wél weer voetballen. Sammy Bossut werd nog enkele keren aan het werk gezet, maar Zulte Waregem ging wel met de voorsprong de rust in. Die pauzek wam voor de bezoekers overduidelijk maar net op tijd.

Berrier
In de tweede helft had Zulte Waregem de zaakjes beter op orde. De stormloop van Lierse ging liggen en de ploeg van Francky Dury dook zelf weer geregeld voor het doel van Sels op. Nadat Franck Berrier in eerste instantie de 1-3 nog liet liggen, scoorde hij dik tien minuten later wél. De Fransman kopte een voorzet van Habibou van dichtbij voorbij een kansloze Matz Sels.

De overwinning van Zulte Waregem kwam nadien op geen enkel moment meer in gevaar. Habibou bleef een kwelduivel voor de Lierse defensie. Op aangeven van Hazard lukte de spits ook nog een hattrick. De fans van Lierse keerden met een flinke kater huiswaarts. Na de bekeruitschakeling volgt er nu immers ook nog een flinke koude douche in de competitie.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Yasser Hussein 90' -
Sels Matz 90' -
Dachelet Miguel A   90' -
Lambot Benjamin 90' -
Said Ouka Ahmed 45' -
Ayew Abdul Ibrahim 90' -
Wils Thomas   90' -
Bourabia Rachid 90' -
Menga Dolly Doningos   90' -
Bidaoui Soufiane 90' -
El Gabas Mohamed   75' -
  Bank G Beoordeel
Diakite Daouda -  
Heymans Jonas -  
Claes Glenn -  
Hairemans Geoffrey -  
Davids Lance -  
Bekoe Cofie 45' -
Adesanya Jason 15' -

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve 90' -
De Jonghe Jimmy   90' -
Malanda Junior 90' -
Delaplace Jonathan A 90' -
Berrier Franck 90' -
Hazard Thorgan A 90' -
Habibou Habib ⚽ ⚽ ⚽ A 90' -
Naessens Jens   86' -
  Bank G Beoordeel
Bruzzese Sébastien -  
Vandenbroucke Niels -  
Verboom Bryan -  
Lendric Ivan 4'  
Trajkovski Aleksandar -  
Skúlason Ólafur -  
Hinostroza Vásquez Paulo Hernán Junior -  
Herbeleef Lierse SK - Zulte Waregem

Vooraf