Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Luminus Arena
Genk wint bitsige partij tegen KV Mechelen
Robby Morren

Racing Genk heeft zijn positie in de top zaterdagavond verstevigd. De Limburgers wonnen een bitsige pot voetbal tegen KV Mechelen, waarin een pak gele en 1 rode kaart werden getrokken en coach Van Veldhoven naar de tribune werd gestuurd, met 2-1.

Robby Morren in Genk

Beide ploegen hadden een uitstekende bekerpartij achter de rug, zowel Genk als KV Mechelen won met 6-0. In de opstellingen vielen geen verrassingen te noteren. Bij Genk nam Fernandez zijn plaats op de rechtsback weer in, KV Mechelen begon met dezelfde elf die Bergen vorige week met 3-0 versloegen.

Gorius mist, De Witte scoort
De thuisploeg begon uitstekend aan de partij met snelle combinaties en enkele goede mogelijkheden binnen de eerste tien minuten. Zo had Gorius altijd tegen zijn ex-club moeten scoren maar hij kopte vanop een metertje pal op doelman Pacovski. Aan de overkant was de eerste kans wel raak. Seth De Witte werd op een hoekschop uit het oog verloren en kopte de openingstreffer mooi voorbij Van Hout tegen de touwen. Genk was aangeslagen na de 0-1 en KV Mechelen tankte vertrouwen.

Na 20 minuten hadden de bezoekers hun voorsprong kunnen verdubbelen. Junker plaatste de bal centimeters naast en enkele minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Pacovski kon een voorzet van Gorius niet ver genoeg wegboksen, Vossen pikte de bal op en trapte hard door een bos van benen de gelijkmaker binnen. In het slotkwartier van de eerste helft trok ref Vervecken nog 4 gele kaarten maar echte kansen kwamen er niet meer.

Bitsige pot voetbal
Onmiddellijk na de pauze waren de Limburgers heel dicht bij een tweede treffer. De Ceulaer maakte zich enig mooi vrij in de zestien maar Vossen liep in zijn weg, nam de bal over en lobte over de Mechelse kooi. Genk zette wel druk naar voor maar kansen bleven uit. Ondertussen werd het tussen de lijnen steeds bitsiger. Halfweg de tweede helft stonden liefst 6 Mechelse spelers met een geel karton achter hun naam en was coach Van Veldhoven naar de tribune verwezen.

De Genkse aanvalsdrift werd een kwartier voor tijd toch beloond na een mooie aanval. Gorius bracht De Ceulaer met een mooie pass voor doelman Pacovski. De Rode Duivel legde de bal beheerst binnen. Het was meteen zijn laatste actie want Glynor Plet kwam in zijn plaats. Echte grote mogelijkheden op de gelijkmaker kregen de Maneblussers niet meer. In de slotminuut liep Ghomsi nog tegen zijn tweede gele kaart van de avond aan. 2-1 was de einstand.

Genk pakt zijn vierde overwinning en blijft ongeslagen. De Smurfen verstevigen zo hun positie in het klassement en kunnen met een goed gevoel de Europese trip naar Basel maken. KV Mechelen blijft na 2 opeenvolgende overwinningen steken op 11 punten na 9 wedstrijden.