ohlOH Leuven
zwaZulte Waregem
Datum: 25/01/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL krijgt Zulte Waregem klein
OHL krijgt Zulte Waregem klein
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. Op het veld van OH Leuven verloor het met het kleinste verschil van een collectief sterk Leuven, dat drie hele belangrijke punten pakt in de strijd tegen Play-off III.

Aernout Van Lindt in Leuven

Oud-Heverlee Leuven wou absoluut winnen om weg te komen van de voorlaatste plaats, terwijl Zulte Waregem met een driepunter vanuit de luie zetel en de tweede plaats kijken naar Anderlecht – Club Brugge morgen.

Bij Leuven geen Geraerts (geblesseerd), noch Gislason (geschorst). Het kind van de rekening was Kostovski, omdat OHL met een middenvelder meer ging spelen. Messoudi, Ngolok en Van Goethem bewezen tijdens de wedstrijd van vandaag wel dat de opstelling van vorige week mogelijk nog beter had gerendeerd: geen topmatch van dat trio.

Bij Essevee – bij gebrek aan beter een beetje voorlopig – dezelfde 11 op de grasmat als vorige week. De fauw, Naessens, Kums, Leye: ze zijn allemaal nog buiten strijd.

Leuke eerste helft

We kregen een leuke eerste helft op ons bord. Het aperitiefhapje was een huldiging voor Gouden Schoen Thorgan Hazard – vandaag ook niet echt in de match – en coach Francky Dury. En als voorgerecht kregen we een aantal leuke kansen, vooral van de thuisploeg. Van Goethem en Van Eenoo hadden meer kunnen (moeten?) doen met open schietkansen, al zat bij die eerste ook de lat eens in de weg.

Aan de overkant ook een aantal leuke mogelijkheden, maar voor de koffie was OH Leuven toch globaal genomen baas.

N’Diaye twee keer anti-held op vijf minuten

In het begin van de tweede helft hetzelfde spelbeeld: goed op en neer, met de grootste druk voor een bevrijdend spelend OHL, met de fans die ook achter elke bal gingen staan vol vuur.

Mamoutou N’Diaye beleefde niet zijn beste kwartier bij Essevee: eerst liet hij zich van de bal zetten, waarna Van Eenoo zichzelf doorzette en met een mooie knal de 1-0 op het scorebord zette. De eerste van hem sinds hij bij OHL speelt. Even later kwam N’Diaye zwaar inglijden bij diezelfde Van Eenoo en werd hij er met rood afgestuurd.

OH Leuven verzuimt het af te maken

Op de counter kregen Ruytinx en co nog een tiental mogelijkheden om de score uit te diepen, maar dat lukte geen enkele keer. Daardoor was het nog tot op het einde bibberen voor de thuisfans, want op het einde kwamen Hazard en Caceres nog dreigen.

Scoren lukte echter ook voor de bezoekers niet, waardoor OHL een krappe thuisoverwinning wist mee te graaien. De Leuvenaars springen in het klassement over Waasland-Beveren, dat verloor bij Oostende. En de fans waren tevreden: eindelijk nog eens een overwinning.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven
  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Bandalovski Ivan   90' -
Buysens Ludovic 90' -
Raymaekers Wim 90' -
Thompson Kenny   90' -
Ngolok Evariste A   65' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Wijns David 90' -
Van Eenoo Lukas ⚽ 90' -
Messoudi Mohamed 72' -
Ruytinx Bjorn 90' -
  Bank G Beoordeel
Pettersson Tom 90' -
Bastiaens Wout 90' -
Kostovski Jovan 90' -
Lenaerts Yves 90' -
Azevedo Thomas 90' -
Karuru Ovidy 25' -
Cerigioni Alessandro 18' -
Zulte Waregem Zulte Waregem
  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Duplus Frédéric 75' -
D'Haene Karel   90' -
Colpaert Steve 90' -
Verboom Bryan 63' -
Skúlason Ólafur 90' -
N'Diaye Mamatou   58' -
Hazard Thorgan 90' -
Bongonda Theo 63' -
Sylla Idrissa 90' -
Conté Ibrahima Sory 90' -
  Bank G Beoordeel
Godeau Bruno 90' -
de Rock Klaas 90' -
Bruzzese Sébastien 90' -
Mendy Formose 90' -
Tarfi Mehdi   27' -
Caceres Raphaël 27' -
Chen Roberto 15' -
Herbeleef OH Leuven - Zulte Waregem

Vooraf