Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gent verliest voor het eerst punten in Ghelamco Arena
Sander De Graeve

AA Gent mag tevreden zijn dat het nog steeds ongeslagen is in de eigen Ghelamco Arena. Oostende moest zeker niet onderdoen voor de thuisploeg en kreeg genoeg kansen om de zege te claimen. Het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel.

Sander De Graeve in Gent

Voor aanvang van de wedstrijd werd Paul Gheysens, de topman van Ghelamco, in de bloemetjes gezet voor zijn verjaardag. Er kwamen veel Poolse en Russische vrienden van de man naar de wedstrijd, maar eens de match begon was het gedaan met feesten.

Gent speelde werkelijk dramatisch en KV Oostende was de volledige eerste helft baas. Gent kon enkel dreigen via een schot van Neto op de paal en een vrije trap van El Ghanassy die door Berthelin in hoekschop geduwd werd.

Boeckx minder en minder populair

Oostende kwam veel meer de neus aan het venster steken. Depoitre knalde een grote mogelijkheid op Boeckx. Diezelfde Boeckx besloot even later de bezoekers nog wat te helpen. Hij speelde de bal pardoes in de voeten van Siani, maar kon de te zwakke poging van de winger toch nog klemmen in drie tijden.

Boeckx lijkt het ietwat verkorven te hebben bij het Gentse publiek. Na zijn flater volgde een striemend fluitconcert. Iets wat we ook na het rustsignaal hoorden. AA Gent was werkelijk abominabel in de eerste helft. Een voorsprong voor jongens uit Oostende was niet onverdiend geweest.

Own-goal van het jaar

Het leek alsof trainer Fernandez aan de rust Spaanse pepers in de drinkbussen stak. AA Gent kwam gemotiveerd en mét druk naar voren uit de kleedkamer. Privat en Soumahoro kwamen overigens in de ploeg voor Van Der Bruggen en Kage.

De Gentse druk zorgde na minder dan tien minuten voor een doelpunt. Na een warrige fase leverde Lepoint een zwak schot af. Niels De Schutter, die eens mocht starten in de plaats van kapitein Luissint, knalde de bal met de punt van de schoen in de eigen kruising. Own-goal van het jaar, misschien. Hard verdict voor Oostende en De Schutter, zeker.

Ontnuchtering in de Ghelamco Arena

Gent bleef druk naar voren ontwikkelen na het doelpunt, maar zo overtuigend als in het begin van de tweede helft was het niet meer. Oostende kreeg opnieuw enkele kansen na de inbreng van Canesin.

In de 78e minuut zorgde concentratieverlies achterin voor de gelijkmaker van Oostende. Berrier speelde de bal met de hak perfect door naar Canesin en die plaatste de bal voorbij Boeckx in de verste hoek.

Enkele minuten later werd de Ghelamco Arena een slecht oord voor hartlijders. Depoitre had namelijk tweemaal de 1-2 aan de voet. Van aan de kleine rechthoek miste hij zijn eerste poging compleet. Even later kon hij alleen op Boeckx af, maar ging zijn schot voorlangs. Gent blijft ongeslagen in eigen huis, maar het publiek ging terecht misnoegd naar huis. Oostende pakt een knap punt, maar verdiende misschien meer.