lokSporting Lokeren
gntKAA Gent
Datum: 18/10/2013 02:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Daknam
Yaya Soumahoro wist wereldgoal Patosi uit
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Yaya Soumahoro wist wereldgoal Patosi uit
Foto: © SC

De Oost-Vlaamse derby tussen Sporting Lokeren en AA Gent leek lang op een zege voor de thuisploeg af te stevenen. Yaya Soumahoro besliste daar in de extra tijd anders over. Zijn goal wiste een wereldgoal van Patosi uit.

Sander De Graeve in Lokeren

Gent-coach Mircea Rednic moest duchtig puzzelen op Lokeren. Al zijn spitsen waren namelijk geblesseerd. Hij opteerde voor El Ghanassy als diepste man met afwisselend Dejaegere, Soumahoro, of Kage die daarrond cirkelde. In doel koos hij opmerkelijk voor Sergio Padt, die zo zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen speelde.

Favoriet Lokeren moest minder wijzigen. De Waaslanders misten enkel ex-Gentenaar Jordan Remacle. In het begin ging de wedstrijd goed op en neer, maar de beste kansen waren toch voor de thuisploeg.

Kanonskogel De Pauw

Bij Gent was er erg veel beweging voorin, maar dat zorgde ook in de eigen rangen voor problemen. Zo was de laatste bal zelden of nooit op maat. Ook in defensief opzicht zagen we soms een mannetje op het middenveld niet opgepikt worden.

Rond het half uur kwam Lokeren verdiend op voorsprong. Een hoekschop van de alomtegenwoordige Patosi werd ongelukkig in de voeten van Nill De Pauw gekopt. Die haalde verwoestend uit en zag zijn knal via de lat in doel verdwijnen.

Boem, pats, Patosi

Een erg knappe goal die helemaal verbleekte bij wat Patosi vlak voor rust klaarspeelde. Hij tikte de bal omhoog over Kage en haalde dan verwoestend uit. De bal vloog fenomenaal over Padt in de verste winkelhaak. Deze treffer gaat de wereld rond op YouTube. Ja, dat zijn we nu al zeker.

Na de koffie de meeste supporters nog niet op hun plaats wanneer AA Gent de aansluitingstreffer al maakte. Kage kreeg de bal binnen de kleine rechthoek, maar kreeg hem toch niet in doel. El Ghanassy was er als de kippen bij om het foutje van zijn ploegmaat recht te zetten. Hij ramde de bal voorbij Copa in doel.

Mogelijk gebroken rib bij Lepoint

Gent nam het spel daarna in handen, maar zag een belangrijke pion uitvallen op het uur. Lepoint kwam slecht neer en verliet geblesseerd op de draagberrie het veld. Ook Copa zag de ernst van de zaak in en gaf aan dat de verzorgers van Gent best een spurtje inzetten. Lepoint ademde moeilijk en verkleurde. Hij heeft mogelijk een gebroken rib of een klaplong.

Overtredingen en mindere passes haalden daarna het tempo uit de partij. Copa en Padt lieten elk nog een bal glippen, maar geen van beide goalies zag het foutje afgestraft. Gent had het meeste balbezit, maar echt gevaar ging daar niet van uit.

Soumahoro de held bij Gent

Rednic bracht met Caenepeel nog een extra aanvaller voor verdediger Arzo en ging achterin met drie spelen. Er kwamen vijf minuten extra tijd bij door de lange verzorging voor Christophe Lepoint. De derde was de goeie voor Gent. Soumahoro glipte voorbij alles en iedereen en knalde beheerst voorbij Copa.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar   90' -
Gkalitsios Giorgos   90' -
Maric Mijat 90' -
Taravel Jérémy 90' -
Odoi Denis   90' -
Persoons Koen 90' -
Overmeire Killian   90' -
Vanaken Hans 90' -
De Pauw Nill 90' -
Harbaoui Hamdi 90' -
Patosi Ayanda 86' -
  Bank G Beoordeel
Dutra Júnior Sérgio 4'  
Despotovic Djordje -  
Scholz Alexander -  
Mingiedi Mpembele Cedric -  
Verhulst Davino -  
Leko Ivan -  
Saglik Enes -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio 90' -
Diogo Carlos 90' -
Arzo César 79' -
Lepoint Christophe 60' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Soumahoro Yaya 90' -
Neto Renato A 90' -
Kage Hervé   90' -
Asare Nana 90' -
El Ghanassy Yassine 90' -
Dejaegere Brecht   57' -
  Bank G Beoordeel
Van der Bruggen Hannes 33' -
Nahayo Valery 30' -
Caenepeel Jinty 11' -
Vandeputte Jari -  
Fairier Yoann -  
Hubert David -  
Delporte Nicolas -  
Boeckx Frank -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KAA Gent

Vooraf