Rednic met de handen in het haar: "Ik heb geen spitsen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Rednic met de handen in het haar: "Ik heb geen spitsen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent kreeg deze week te maken met enkele onaangename verrassingen. De recentste is een blessure voor Gonzalez Pirez. De Argentijnse centrale verdediger is weken out. Voor de wedstrijd op Lokeren van morgen zijn ook alle spitsen geblesseerd.

Sander De Graeve in Gent

Pedersen sukkelt nog steeds en Privat is erg twijfelachtig. Nu is ook Rodgers Kola zeker out. “Kola vertrok levend en keerde dood terug”, aldus Rednic al lachend. Het was een groene lach op het gezicht van de Gentse coach. “Ik heb geen spitsen, zelfs op training had ik er geen.

Hij moet dus improviseren. “Lepoint kan eventueel in de spits spelen. Hij is zowat de joker van ons team, je kan hem haast overal op het veld opstellen.” Daarnaast haalde Rednic ook enkele jongeren bij de kern.

"Gonzalez Pirez is weken out"

“Ik nam Jinty Caenepeel, Jari Vandeputte, Nicolas Delporte en Rik Impens op in de kern. “Die Impens kan wel iets.” Delporte kende hij nog van bij Standard. “Het is een jongen met kwaliteiten, echt iets voor de toekomst bij AA Gent. Ik snap niet dat ze hem bij Standard lieten gaan. Ik nam hem daar bij de A-kern, maar hij ging terug naar de beloften toen duidelijk was dat hij ging vertrekken.”

Niet enkel vooraan zit de Roemeense oefenmeester met de handen in het haar. “Leandro Gonzalez Pirez heeft zich geblesseerd op training, bij een tackle viel hij op zijn knie. Hij zal geopereerd moeten worden aan de meniscus en is weken out.” Wie wel terug op weg is om fit te raken is Nahayo, ook hij zit bij de kern.

Rednic wil er nog een verdediger bij

De coach speurt intussen naar versterkingen. “Het is moeilijk, de meeste goeie spelers hebben al een contract, maar ik kijk toch uit naar een extra verdediger. “Rednic wil in geen geval risico's nemen met zijn spelers. “Stel nu dat ik Privat opstel en hij is daarna weken out, dan is dat ook niet goed, hé. Hij wordt vandaag getest en daarna beslissen we.”

Selectie Gent: Boeckx, Padt, Cendros, Diogo, Nahayo, Asare, Rafinha, Arzo, Hubert, Neto, Van Der Bruggen, Lepoint, Vandeputte, Dejaegere, Kage, Caenepeel, El Ghanassy, Soumahoro, Delporte, Impens en Privat(?).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties