Datum: 09/08/2013 20:30
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Guldensporenstadion
Santini steekt Lokeren stokken in de wielen

Vooral Jordan Remacle moet balen na deze wedstrijd. De flankspeler kroonde zich bijna tot koning van het Waasland, maar ene Ivan Santini stak daar een stokje voor met een hattrick. Na 1-3 te hebben voorgestaan zorgde de Kroaat met drie doelpunten en een penalty in de laatste minuut voor een draw.

Hein Vanhaezebrouck moest het voor de eerste keer zonder Brecht Dejaegere stellen. De middenvelder werd vrijdag verkocht aan AA Gent en KVK besliste om hem niet meer op te stellen voor de match tegen Lokeren. Chevalier kwam in de ploeg terwijl de meesten toch verwachtten dat Raman zijn kans zou krijgen. Bij Lokeren verhuisde Scholz naar de bank en kwam Galitsios terug op zijn rechtsachter.

Het spel ging over en weer, maar het was ook telkens van 'net niet'. Al waren er wel kansen.  Al in de openingsfase moest Lokeren een paar hete standjes voor eigen doel doorstaan, maar het sloeg op het kwartier bijna terug. Een volledige vrijstaande Vanaken miste zijn kopbal echter volledig.

Lokeren voetbalde nog een paar kansjes bij elkaar via een bedrijvige Remacle en Harbaoui die de lat raakte, maar daarna nam Kortrijk het initiatief over. Copa moest zich onderscheiden op een paar heel mooie afstandsschoten van Chevalier. Santini - een heel goeie spits trouwens - had pech dat zijn vluchtschot afweek op een Lokers been/arm en De Smet knalde naast. Al bij al was het toch niet hoogstaand, maar dat zou goedgemaakt worden in de tweede helft.

Dolle tien minuten onder leiding van Remacle

Kortrijk begon nog sterk aan de tweede helft, maar moest wel een opdoffer incasseren toen Harbaoui een (weeral) goede voorzet van Remacle als een echte opportunist in doel werkte. Echt aangeslagen waren de West-Vlamingen wel niet, want amper twee minuten later hing de gelijkmaker al tegen de netten. En niet toevallig kwam die van de voet van Santini. De sterke Kroaat ramde een voorzet van Chevalier in één tijd in doel.

De tweede helft kregen we echt waar voor ons geld, want de goals volgden elkaar in sneltempo op. Remacle wierp een vrije trap in de zestien en Taravel scoorde ondanks zwaar duw- en trekwerk met de kop. Tweede goal voor de Fransman, vierde assist voor Remacle. En die is op weg om zich onsterfelijk te maken in het Lokerse, want twee minuten later tekende hij ook al voor zijn derde doelpunt. Harbaoui trok drie man naar zich toe, De Pauw vond Remacle en die scoorde met een botsende bal voorbij Keet. Mooie statistieken voor de in Gent overbodige Luikenaar. Laten we ook even preciseren dat alle vier de goals in tien minuten vielen.

Santini lacht laatst

Lokeren begon echter gas terug te nemen en dat was geen al te best idee. Tien minuten voor tijd stak Kortrijk het vuur weer aan de lont en weer was het Santini, deze keer met het hoofd, die iedereen aftroefde: 2-3. Het werd nog bibberen voor Lokeren, want Kortrijk rook nog zijn kans. En kreeg die ook. In de allerlaatste minuut versierde Lokeren een strafschop en Santini maakte het heel koelbloedig af met zijn derde van de avond. Wat een opdoffer voor Lokeren!