Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Invaller Watt zorgt voor feestje op het Lisp
Robby Morren

Lierse heeft zijn tweede overwinning van het seizoen te pakken. Een snelle goal van Bourabia en één van de debuterende Watt volstonden voor een verdiende zege. De Pallieters zetten een nieuwe stap richting doelstelling: een rustig seizoen doormaken.

Robby Morren in Lier

Bij Lierse voerde Stanley Menzo twee wijzigingen door. Swinkels kwam opnieuw in de ploeg waardoor Corstjens naar de bank verhuisde. Hazurov nam de plaats in van de disciplinair geschorste Menga. Bij Kortrijk hield Vanhaezebrouck het vertrouwen in de elf die overtuigend wonnen tegen AA Gent.

Beauty van Bourabia

Menzo had zijn troepen een duidelijke boodschap meegegeven: stevig uit de startblokken schieten. Dat is ook wat de Pallieters deden. Na drie minuten knalde Hazurov naast en in minuut vier was het al prijs. Bourabia kreeg de bal op zo'n 25 meter van doel in de voet. Hij zag doelman Keet enkele meters voor zijn kooi staan en trapte het leer over de doelman en via de onderkant van de lat tegen de touwen. (1-0)

De bezoekers reageerden onmiddellijk. Het was dankzij een geweldige redding van Goris dat Santini de gelijkmaker niet tegen de netten kopte. Zo boeiend de eerste tien minuten waren, zo zwak waren de laatste 35 minuten van de eerste periode. Geen van beide teams kreeg nog een vermeldenswaardige aanval in elkaar geknutseld zodat de 1-0 aan de rust op het bord stond.

Hoefkens en Watt

Onder luid applaus mocht Carl Hoefkens zijn opwachting maken na de pauze. Hij zorgde voor meer aanvallende impulsen dan Jaager. Na een kwartier in de tweede helft bracht Menzo Tony Watt in de plaats van Hazurov. En wat een debuut de 19-jarige Schot maakte. Hij stond amper een minuut op het veld toen hij Darren Keet verschalkte. Dolle vreugde op het Lisp. (2-0)

Vanhaezebrouck reageerde met een dubbele wissel: De Smet en Petrovic maakten hun opwachting. Veel wijzigde het allemaal niet meer aan het spelbeeld. Lierse had voor het eerst deze competitie twee keer in één wedstrijd gescoord, stond met vertrouwen te voetballen en kreeg op het einde van de partij nog de beste kansen op een derde treffer.

Bij Kortrijk zal men allesbehalve tevreden zijn met een teleurstellende 10 op 24. Op het Lisp is de vreugde des te groter want Lierse klimt zo alweer naar veiliger oorden in het klassement.