Datum: 14/09/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Guldensporenstadion
Lokeren op zoek naar vertrouwen voor Europa in Kortrijk
Lokeren op zoek naar vertrouwen voor Europa in Kortrijk
Foto: © Photonews

Kortrijk wil voor het eerst thuis winnen, maar tegen een gebeten Lokeren zal dat moeilijk worden. De Waaslanders willen vertrouwen tanken met het oog op de eerste Europese poule-opdracht aanstaande donderdag.

Vanavond mogen KV Kortrijk en Sporting Lokeren de speeldag afsluiten. Beide ploegen waren de voorbije jaren concurrenten voor een plek in play-off I. Dit seizoen lijkt dat voor KV Kortrijk, ondanks de mooie zege op Gent, moeilijk te worden.

Yves Vanderhaeghe had de voorbije weken te maken met een ware blessuregolf en heeft een erg smalle kern. Ook de inkomende transfer van Christophe Lepoint liep nog op de klippen. Toch was er ook goed nieuws, Capon, Chanot en Matton lijken terug fit.

Vertrouwen richting Warschau

Peter Maes heeft met Lokeren geen al te goede herinneringen aan de verplaatsing naar Kortrijk. Vorig seizoen gaf Lokeren een 1-3 voorsprong in extremis nog weg. “Die terugkeer van Kortrijk kwam er niet door ons, dat was door een beslissing van de scheids. Ook in deze competitie kregen we al heel wat beslissingen die het resultaat beïnvloeden tegen ons gekregen. Veel commotie maken we daar niet over, maar het mag eens gaan omdraaien.”

Lokeren mikt alvast op de drie punten om met een goed gevoel naar Polen af te reizen. Op donderdag nemen de Waaslanders het tegen Legia Warschau op in hun eerste wedstrijd in de poulefase van de Europa League.

Kan Lokeren winnen in Kortrijk? 

Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET je al 138 euro op. Geloof je eerder in een gelijkspelletje? Dan mag je maar liefst 198 euro bijschrijven op je bankrekening. Voetbalkrant.com helpt je alvast met plezier op weg. Stel via deze link je gratis wedtegoed (60 euro) veilig!

Meer nieuws