andAnderlecht
kvoKV Oostende
Datum: 13/12/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Lotto Park
Anderlecht heeft geen opties tegen Oostende: "Want we zitten niet op schema"

Anderlecht moet winnen, Oostende wil de negatieve spiraal ombuigen

Anderlecht heeft geen opties tegen Oostende: "Want we zitten niet op schema"
Foto: photonews

Oostende komt naar het Astridpark met een drie op negen en heeft de laatste tijd het moeilijk om zijn wil op te leggen. Anderlecht is de heenmatch nog steeds niet vergeten, waar ze op bepaalde momenten overspeeld werden door de kustjongens.

En Anderlecht wil revanche voor die match. Waarschijnlijk is Dendoncker nog steeds niet van de partij, maar ten opzichte van donderdag is Steven Defour er wel weer bij. "Spelen met Gillet of Defour maakt niet zoveel uit. We mogen om beurten naar voor gaan", zei Youri Tielemans daarover.

Suarez, eerste keer drie matchen in een week

Vooraan blijft Matias Suarez in de basis staan. Voor de Argentijn is het de eerste keer sinds zijn blessure dat hij drie wedstrijden in acht dagen gaat afwerken. Een grote stap voorwaarts. En het niveau van de voormalige Gouden Schoen stijgt ook met de week. Daar houdt Besnik Hasi zich aan vast.

"In de competitie zitten we niet op schema", aldus Hasi. "We staan pas vierde. We hebben ginder een non-match gespeeld. Ze zijn de verrassing van de competitie. Thuis zijn we echter verplicht om te winnen."

"We moeten, er zijn geen andere opties. De motivatie zal geen probleem zijn. Fysiek mag ook geen probleem zijn, want de tweede helft tegen Qarabag hebben we veel gas teruggenomen."

400ste voor Deschacht

Olivier Deschacht speelt dan weer zijn 400ste competitiewedstrijd voor Anderlecht en begint daarmee in de buurt van Paul Van Himst (457) te komen. Een speciaal moment voor de blonde linksachter, die heel zijn carrière uitbouwde op karakter en mentaliteit.

Yves Vanderhaeghe denkt dan weer dat een verplaatsing naar Anderlecht het ideale moment is om de negatieve spiraal te doorbreken. "Ik zie goeie dingen op training en op Anderlecht gaan we iets meer ruimte krijgen, daar moeten we van profiteren."

Ook goed nieuws vanuit de ziekenboeg, want Jordan Lukaku lijkt weer klaar voor de dienst. Mogelijk staat hij direct weer in de basis. 

Verrassing Oostende kan bij Unibet heel wat opleveren

Wat als de kustjongens winnen in het Astridpark? Wel dat levert u maar liefst 420 euro op bij een gokje van 60 euro bij Unibet. Hier kan u eens gaan kijken of het u interesseert.

Meer nieuws