andAnderlecht
kvoKV Oostende
Datum: 13/12/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Lotto Park
Suarez zorgt voor wondergoal en publieksrevolutie in Anderlecht-Oostende
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht en Oostende speelden gelijk na een tumultueuze tweede helft

Suarez zorgt voor wondergoal en publieksrevolutie in Anderlecht-Oostende
Foto: © photonews

Matias Suarez leek op weg om de held van de avond te worden. Tot Kara dom zijn tweede geel pakte, Berrier de vrijetrap binnenschilderde en Hasi een opmerkelijke wissel deed. Een publieksrevolte was het gevolg. En oh ja, de match eindigde op 1-1.

Je zal maar supporter van Anderlecht. Op Kortrijk een rammeling gekregen en thuis al enkele weken even weinig interessants te zien als op een doordeweekse avond op Vijftv. Tegen Oostende was het die eerste helft weer huilen met de pet op. Ja, op een gegeven moment had Oostende zelfs 65 (!) procent balbezit in het Constant Vanden Stock-stadion.

Fluitconcerten

dat er al na 20 minuten fluitjes te horen waren, was dan ook niet verwonderlijk. N'Sakala werd op zijn flank voorbijgesneld door ex-Anderlechtlieveling Canesin en centraal troefden Siani en Vandendriessche Tielemans en Defour af. 

Eén kans die naam waardig in 45 minuten voetbal, Okaka die een voorzet een half metertje te ver liet afwijken. Je zou voor minder beginnen morren. Opnieuw geen inzet, geen duelkracht en geen vloeiende acties. Waar moet Hasi straks nog de mosterd gaan halen om zijn ploeg te motiveren?

Want Oostende zat ook niet in zijn beste periode, maar kwam wel het spel maken in het Astridpark. "Olé, Olé,...", klonk uit het bezoekersvak toen de kustjongens de bal een stuk of twaalf keer rondtikten buiten het bereik van alles wat paars-wit was. 

El Magico, eindelijk...

Een betere tweede helft was alles wat een algemene revolte kon tegengaan. En dan was daar Matias Suarez. Al weken is zijn vorm aan het stijgen en het was enkel wachten tot hij eens beslissend ging zijn. Wel, dat was hij zondagavond. 

Okaka legde de bal panklaar met de borst en daarop haalde de Argentijn zijn allerfijnste penseel boven om de bal met één toets tussen de grijpende armen van Ovono en de kruising te schilderen. El Magico... eindelijk stond hij er weer. Hartje naar Magali, kus op het clubsymbool,... Wedden dat Vanden Stock een traantje wegpinkte?

Kara rood en "Hasi buiten"

Oostende had wel mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen en werd een zuivere penalty onthouden. Maar toen ging Mbodj Kara een handje helpen. Met een tweede gele kaart na dom hands zette hij zijn ploeg met tien en tot overmaat van ramp schilderde Berrier de vrije trap schitterend binnen.

En wat Hasi daarna deed, liet het heel Constant Vanden Stock-stadion op zijn nek belanden. Hij nam Suarez eraf voor Bram Nuytinck. "Hasi buiten", klonk het snoeihard door het stadion. Als hij daarna ook nog Praet wisselde was het hek helemaal van de dam.

De match eindigde ook op 1-1, de druk stijgt in het Constant Vanden Stock-stadion.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 6.5
Najar Rodriguez Andy Aryel   90' 5.5
Kara Mbodji Serigne Modou     75' 4.5
Deschacht Olivier 90' 6.5
N'Sakala Fabrice   90' 2.5
Gillet Guillaume 90' 6.5
Tielemans Youri 90' 5.5
Defour Steven 90' 5.5
Praet Dennis 83' 5.5
Suarez Matías 78' 7.5
Okaka Chuka Stefano A 82' 5
  Bank G Beoordeel
Nuytinck Bram 12' 4
Sylla Idrissa 8'  
Kawaya Andy -  
Heylen Michaël -  
Roef Davy -  
Conté Ibrahima Sory -  
Ezekiel Imoh -  
Lukebakio Dodi -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' 7
Capon Brecht 90' 6
Rozehnal David 90' 6.5
Brillant Frédéric 90' 6
Milic Antonio 90' 6.5
Vandendriessche Kévin   72' 6
Siani Sébastien 90' 7
Berrier Franck  90' 8
Canesin Fernando Matos 90' 8
Cyriac Gohi Bi 88' 7
Musona Knowledge 74' 7
  Bank G Beoordeel
Jali Andile Ernest 18' 5
Akpala Joseph 16' 5.5
Jonckheere Michiel 2'  
Loemba Yannick Gaby -  
Biebauw Wouter -  
De Schutter Niels -  
Luissint Xavier -  
Herbeleef Anderlecht - KV Oostende

Vooraf