Hasi laat zich uit over rode kaart Kara en legt zijn ‘vreemde’ wissels uit

Timothy Collard
Timothy Collard
| 50 reacties
Hasi laat zich uit over rode kaart Kara en legt zijn ‘vreemde’ wissels uit
Foto: © photonews

RSC Anderlecht leek thuis tegen KV Oostende op weg naar een nipte overwinning, maar in de slotfase beenden de West-Vlamingen paars-wit alsnog bij na een rode kaart van Kara Mbodj en een heerlijke vrijschop van Franck Berrier.

Na de match besprak Besnik Hasi de bewuste fase, vlak voor het doelpunt. “Kara moest die bal daar wegtrappen, maar jammer genoeg raakt hij de bal met zijn hand en loopt hij tegen zijn tweede gele kaart aan. Op de koop toe gaat die vrijschop dan ook nog eens binnen en staat het plots 1-1.”

“We hebben nog geprobeerd om het tij te keren, maar met tien was dat moeilijk”, aldus Hasi. De coach van paars-wit neemt Kara overigens niets kwalijk. “Neen. Zoiets kan iedereen overkomen. Hij heeft de laatste weken erg sterk gespeeld, dus ik ben niet kwaad op hem.”

De wissels uitgelegd

Hasi haalde zich ook de woede van de eigen fans op de hals omdat hij Suarez én Praet naar de kant haalde. Maar daar had de coach een goede reden voor. “Ik begrijp de fans, maar Suarez heeft heel erg lang niet meer gespeeld.”

“Hij speelde donderdag, hij speelde vandaag… En Dennis (Praet, nvdr.) speelde dan weer zijn tweede opeenvolgende match met een inspuiting. Ze waren allebei gewoon leeg… Ik wilde frisse jongens met snelheid in de ploeg gooien", besluit de trainer van paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties