Dat wordt pas puzzelen zonder Kara en Najar: de opties

Dat wordt pas puzzelen zonder Kara en Najar: de opties
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht moet het volgend weekend op Club Brugge zien te redden zonder Kara Mbodj en Andy Najar. En ja, laten dat nu twee jongens zijn die héél moeilijk te vervangen zijn.

Besnik Hasi ziet wel Leander Dendoncker terugkeren. Maar de vraag is of die op het middenveld zal staan. Mogelijk wordt hij de vervanger van Kara centraal in de verdediging. Michaël Heylen heeft immers nog maar bitter weinig gespeeld dit seizoen en ontbreekt matchritme. 

Dendoncker centrale verdediger

Daarbij was Dendoncker meestal het lapmiddel als Kara ontbrak. Ook Bram Nuytinck heeft Hasi nog achter de hand, maar die zijn laatste twee wedstrijden waren niet echt een onverdeeld succes. En u weet hoe Hasi denkt over twee linksvoetige centrale verdedigers...

Najar vervangen wordt weer dan weer een ander paar mouwen. Op de rechterflank is Anderlecht heel dun bezaaid. Naast Gillet en Najar heeft Hasi enkel nog Lukebakio, die hij de laatste tijd regelmatig inbrengt.

Rechterflank: Lukebakio of Praet en Kawaya op links

De tweede optie is om Andy Kawaya op links te zetten en Dennis Praet naar de rechterkant te verhuizen. Duidelijk is dat Guillaume Gillet rechtsachter zal moeten spelen. 

En dan is er nog optie drie: Ibrahima Conte, maar die heeft de laatste tijd geen al te beste beurt gemaakt. En in de wandelgangen horen we dat de Guineeër tijdens de wintermercato mag vertrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties