Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - KAA Gent (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

We zitten klaar voor de eerste echte topper van het seizoen! Bij Anderlecht komt Najar in de ploeg voor Vanden Borre en blijft Suarez staan voorin. Bij de bezoekers komt Erik Johansson in de plaats van Moses Simon, Asare schuift van de centrale verdediging naar de linksmidden.
14:00

14:22

14:53

Anderlecht - KAA Gent
15:57

14:16
Vanhaezebrouck heeft de knoop doorgehakt, Saief, Soumahoro en Elhamed halen de bank niet.
1
Anderlecht - AA Gent: 0-0
1
Anderlecht laat er geen gras over groeien. Een ingestudeerde hoekschop komt tot bij Tielemans, maar Kums blokt zijn schot af.
4
Tielemans probeert het alweer, maar opnieuw treft hij het blok.
7
Over de lijn of niet?
Suarez met een mooie bal op Sylla maar Nielsen is ook snel. In de fase daarop kan Defour plots vrij inkoppen. De bal raakt de lat en valt op de doellijn. Moeilijk te zeggen!
8
Heeft de bal de doellijn overschreden of niet? Één ding is zeker, Defour stond net buitenspel.
11
AA Gent begint slordig aan de partij. De Buffalo's kunnen de bal niet in de ploeg houden. Anderlecht duwt door.
12
Sylla draait weg bij Johansson, maar knalt een dikke meter naast.
12

Goal
Doelpunt van Idrissa Sylla (Steven Defour)
GOAL voor Anderlecht!!! Sylla kopt de bal tegen de touwen na een uitstekende voorzet van Defour!
15
Eerste goeie actie van Gent nu. Asare zet zich door, maar wordt neergehaald. Vrije trap links van de zestien.
17
Het wordt opnieuw heet voor de keet van Matz Sels! Najar probeert er zich door te wurmen, maar de defensie van Gent werkt in hoekschop.
22
Wat een kans voor Gent!! Dejaegere kopt, maar Proto pakt uit met een geweldige redding!
26
Gent slaagt er intussen wat vaker in om het leer in de eigen rangen te houden.
27
Daar is El Artista! Suarez heeft tijd om te plaatsen, maar Sels pakt uit met een dijk van een beenveeg!
29
Dejaegere probeert het met een knal van ver, maar zijn poging gaat een eind naast het doel van Proto buiten.
32

34
Depoitre glijdt naar de bal, heeft hem ook, maar pakt Najar vol mee. De Hondurees blijft liggen en kermt het uit van de pijn.
37
Rafinha is de weg kwijt, hij raakt toch door de Anderlechtse verdediging, maar zijn schot gaat een eind naast.
38
Vervangen Andy Aryel Najar Rodriguez
Ingevallen Maxime Colin

38

40
Proto alweer met een redding!
Wat een kans voor AA Gent! Asare kan vrij voor doel uithalen in de volley, maar Proto staat pal.
41
Dejaegere verstapt zich bij een voorzet lijkt door de enkel te gaan. Het ziet er niet zo goed uit.
42
Het lijkt in orde te komen voor Dejaegere.
43
Foket zet verrassend voor in één tijd, maar Asare komt niet bij de bal!
45+1
De eerste helft zit erop. Anderlecht begon furieus en domineerde de eerste 25 minuten. Gaandeweg kwam Gent iets beter in de wedstrijd, maar toen stond het al 1-0, getekend: Idrissa Sylla. Benieuwd wat de tweede helft brengt.

Scheidsrechter
Rust
Anderlecht - AA Gent: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Rafael Scapini Rafinha
Ingevallen Moses Daddy-Ajala Simon

46

47
Sylla komt onzacht in aanraking met een tegenstander en moet even verzorging krijgen.
49
Dejaegere en Simon met een eerste combinatie, de bal eindigt een metertje naast het doel van Proto.
50
Tielemans haalt uit, de bal vliegt de tweede ring in.
50
Ook Sylla heeft buskruit in de benen. Sels gaat goed plat.
52
 Gele kaart voor Matías Suarez
Wat steekt El Artista nu uit? Hij raapt de bal op en trapt hem in de tweede ring na buitenspel. Vreemd.
55
Gent ziet een corner door de neus geboord door de arbitrage.
60

Goal
Doelpunt van Laurent Depoitre (Thomas Foket)
GOAL voor AA Gent!! Foket zet voor tot bij Depoitre en die knikt mooi binnen. Mooie actie van Gent.
61
Vervangen Matías Suarez
Ingevallen Imoh Ezekiel

Een nukkige Suarez mag zich gaan bezinnen. Ezekiel komt erop.
63
Dejaegere haalt uit, maar Proto slaat de bal nog in hoekschop.
64
Gent duwt door
Nielsen kopt terug op Simon, maar zijn schicht zoeft net naast!
65
Milicevic kan uithalen nadat Johansson stevig doorging op Ezekiel.
70
Depoitre met een reuzenkans! Maar hij verprutst het nog!
71
Ezekiel met het antwoord! Okaka staat intussen klaar.
72
Vervangen Dennis Praet
Ingevallen Stefano Okaka Chuka

76
Neto kapt zich voorbij Gillet, maar knalt net naast!
78
Uitstekende kans op vrije trap nu voor Milicevic!
78
Proto haalt de bal nog van onder de lat!
80
 Gele kaart voor Steven Defour

81
Deschacht haalt Milicevic neer, het publiek is woest, maar hier was toch echt geen twijfel over.
84
Vervangen Brecht Dejaegere
Ingevallen Hannes Van der Bruggen

88
Terwijl de Anderlechtfans onderling een robbertje uitvechten, mag Milicevic nog een vrije trap nemen. Ongevaarlijk.
90+1
Tielemans knalt recht op het blok!
90+2
Vervangen Moses Daddy-Ajala Simon
Ingevallen Kalifa Coulibaly

90+2
Moses moet er alweer af. Die was er nog maar bij de tweede helft op gekomen.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
16:23
Einde van de wedstrijd! Anderlecht was sterker voor de rust, maar kwam er daarna amper aan te pas. Al bij al een billijk gelijkspel.