Datum: 09/08/2015 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Lotto Park
Maatstafwedstrijd voor zowel Anderlecht als Gent

Anderlecht en Gent gaan zien waar ze al staan

Maatstafwedstrijd voor zowel Anderlecht als Gent
Foto: © Photonews

De eerste echte topper van de nog jonge competitie staat om 14u30 in het Astridpark op het programma. Anderlecht ontvangt landskampioen Gent, de ploeg die hen vorig seizoen redelijk veel problemen bezorgde. Vooral Hein Vanhaezebrouck dan.

Besnik Hasi is er op voorzien. "Geen van beide ploegen kan elkaar nog verrassen. We weten alles van elkaar. Het maakt niet uit hoe Hein zijn ploeg de wei instuurt", zei Hasi vrijdag. Nochtans hebben de tactische kunstwerkjes van de Gent-coach Hasi al verschillende keren voor problemen gezet.

Bij Anderlecht start Andy Najar op de rechtsachter, al dan niet door de lichte blessure van Vanden Borre. Ook vooraan zou er wel eens gewijzigd kunnen worden. Matias Suarez is nog niet helemaal in orde en het zou dus kunnen dat Ezekiel in zijn plaats start.

Raman er terug bij?

U mag ook zeker zijn dat ook nu Vanhaezebrouck een verrassing in petto zal hebben voor de paars-witte coach. Hij kan uit zoveel spelers putten dat er bijna zeker één wijziging zal gebeuren ten opzichte van vorige week. En wordt Benito Raman gerehabiliteerd? 

"Gent staat op dit moment verder dan wij", zei Hasi daarover. "Zij hebben dezelfde spelers en hetzelfde systeem." Waarop hij gecounterd werd door Vanhaezebrouck: "Wat is er dan veranderd bij Anderlecht? Mbemba speelde de helft van de matchen niet en vooraan hebben ze weelde bijgekregen."

Kan Gent de paars-witten weer een hak zetten?

Indien de Buffalo's met de zege gaan lopen in het Astridpark kan u bij een gokje van 60 euro reeds 184,5 euro verdienen. Ga snel uw welkomstbonus bij Unibet ophalen via deze link.

Meer nieuws