We durven vermoeden dat de Beverse fans opgewarmd zijn door de chearleaders in kerstoutfit.

SK Beveren - STVV

Pirard trapt een bal het stadion uit. Aan de omwonenden van de Freethiel die in de kerstsfeer verkeren: sneeuwballen zijn het niet.

Jans houdt Boli vooralsnog ui de match.

Buatu droeg zijn goal op aan Vanzo die lange tijd in de lappenmand ligt.

Lardot is de gebeten hond nu. "Penalty, penalty, penalty" galmt nu bij elke overtreding door het stadion.

De 3-0 van Cerigioni was een parel om duimen en vingers van af te likken.

Janevski en Leko vinden geen redenen om aanpassingen door te voeren in hun opstelling. Ze kiezen voor dezelfde 11 als afgelopen weekend tegen respectievelijk KV Mechelen en AA Gent.
1
Waasland-Beveren-Sint-Truiden: 0-0
1
Twee zusters gaven de aftrap, we zijn vertrokken!
De bal rolt op de Freethiel.
4
STVV komt een eerste keer piepen. Köteles duwt in corner.
6

Goal
Doelpunt van Zinho Gano (Laurent Jans)
Jans zet goed voor. Gano wint het duel van Kotysch en kopt staalhard binnen.
9
Schrijvers blijft even liggen. Hij heeft verzorging nodig van de medische staf.
10
Fernandes is zowaar mee opgerukt. De Portugees forceert een corner.
11
STVV reageert
Proschwitz draait zich knap vrij. Hij trapt een meter naast de kooi van Köteles.
16
STVV komt nog eens opzetten. Gerkens, zaterdag nog goed voor twee goals, duikt in de zestien maar kan niet besluiten.
17
De voorzetten van Jans blijven paniek zaaien. Deze keer kan hij echter Gano niet bereiken.
19
Buatu zet Köteles aan het werk
Proschwitz opent knap tot bij Bagayoko, die snel voorzet. Buatu devieert de bal naar eigen doel waardoor Köteles attent moet tussenkomen.
22
Proschwitz laat de 1-1 liggen
Gerkens legt het leer op de kruin vaan Proschwitz. Die had de gelijkmaker altijd moeten binnenkoppen.
23
Wat een misser van Michel
Prima Beverse aanval over rechts. Michel moet de 2-0 altijd binnenleggen, maar trapt nonchalant met buitenkant rechts over.
27
Het gaat aardig op en neer achter de Freethiel. Zo zien we het graag.
28
Pirard klimt hoog op een vrije trap van Michel. Hij lost de bal, maar Lardot fluit voor een fout.
29
Gano dicht bij 2-0
Niet elke voorzet komt via Jans. Ook Myny kan er wat van. gano schuift enkele meters naast.
31
Deze keer gaat Myny zelf zijn kans. Hij trapt in de handen van Pirard.
35
Even windstilte in het Waasland. STVV probeert het commando weer over te nemen.
40
De rust komt in zicht. Proschwitz trapt nog eens... op Boli.
45

Goal
Doelpunt van Jonathan Buatu (Siebe Schrijvers)
Op slag van rust staat het 2-0. Buatu kopt een hoekschop van Schrijvers tegen de touwen.

Scheidsrechter
Rust
Waasland-Beveren - Sint-Truiden: 2-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Cristian Alejandro Cuevas Jara
Ingevallen Cristian Ceballos

Leko gooit de offensievere Ceballos in de strijd voor Cuevas.
50
Buatu heeft zin in goals
Buatu, mikt net als voor de rust op Köteles. Dat zijn bijna twee own goals en een doelpunt aan de overzijde.
54
De thuisploeg pakt het te slordig aan in de tweede helft. En dat zint de fans duidelijk niet.
59
Eindelijk nog eens een kans. Schrijvers mikt enkele meters naast.