Datum: 26/02/2017 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Lotto Park
'Youri Purple Dynamite' doet het weer, Genkse kansen slinken dramatisch
Johan Walckiers Diederik Geypen
Johan Walckiers en Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht won met 2-0 van Genk

'Youri Purple Dynamite' doet het weer, Genkse kansen slinken dramatisch
Foto: © photonews

Anderlecht begon twijfelend aan de match tegen Racing Genk, maar daarna was de trein wel vertrokken. Kara scoorde het openingsdoelpunt en Tielemans verdubbelde de score met alweer een wereldgoal. Genk kan zijn play-off 1-ambities best voor een jaartje in de ijskast steken.

Het zal voor Uros Spajic nu ook wel duidelijk zijn: indien Kara Mbodji enigzins fit is, staat hij in de basis. De verdediger was verschrikkelijk vorige week in Oostende, maar dat werd toen geweten aan een spierblessure. Weiler kreeg groen licht om hem op te stellen en zoals alles wat de Zwitser dezer dagen aanraakt, verandert het in goud.

Uitgerekend Kara

Een duizendtal pootloze konijnen moeten er al rondlopen in en rond Anderlecht... Het is niet dat Anderlecht onderlag zoals in Sint-Petersburg of slecht was. Nee, het is gewoon over de keuzes die Weiler maakt dat we het hebben. Niemand had immers Kara aan de aftrap verwacht, maar wie maakte de 1-0 een tien minuten voor rust? Jawel, Kara... op assist van Tielemans. We wedden dat als Weiler Deschacht als doelman zet, dat hij er drie penalties uithaalt.

En de tegenstanders laten de kansen ook liggen. Net als Zenit en Oostende kreeg ook Genk de nodige mogelijkheden, maar Trossard en Samatta lieten wenkende doelkansen liggen. Malinovksyi testte even of de vuisten van Boeckx wel solide waren en kwam met een positief antwoord terug.

Er ontbrak de Limburgers vooraan iets, want het middenveld draaide wel goed. De flanken Trossard en Schrijvers kregen amper iets voor elkaar. Aan de overzijde had Anderlecht met Chipciu en Bruno trouwens hetzelfde probleem. Maar goed, Anderlecht dus op voorsprong bij de rust.

Geef die prijzen gewoon aan Tielemans

Je kan er tegenwoordig ook donder op zeggen dat Youri Tielemans nog met iets gaat uitpakken. Nog nooit kwam het talent van de middenvelder zo in de verf te staan als de laatste maanden. En ja, na de twee wereldgoals van vorige week op Oostende deed hij nu eens zijn eigen publiek kirren van plezier. Quasi identiek aan zijn goals vorige week, maar nu eens centraal. Wel even onhoudbaar... Een wereldgoal om de play-off-ambities van Genk helemaal te kelderen.

Misschien organiseren ze bij Anderlecht best de verkiezing voor goal en speler van de maand best niet en geven ze gewoon beide prijzen best aan Tielemans. Wat een vormcurve! Welke buitenlandse ploeg de laatste weken ook gekeken heeft, hun miljoenen zijn ze nu al opzij aan het zetten.
Voor Albert Stuivenberg en de zijnen was het verhaal wel over.

Genk speelt soms schitterend voetbal, maar het ontbreekt hen aan realisme en vooral ervaring. In moeilijke momenten staat er niemand op die de ploeg bij de hand neemt.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 6
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 7
Nuytinck Bram 90' 6
Obradovic Ivan 90' 5
Dendoncker Leander 90' 8
Tielemans YouriA   90' 7
Hanni Sofiane A 90' 7
Chipciu Alexandru 64' 5
Thelin Isaac Kiese 90' 5
Bruno Massimo 85' 5
  Bank G Beoordeel
Trebel Adrien 26' 6
Stanciu Nicolae Claudiu 5'  
Acheampong Frank Opoku -  
Spajic Uros -  
Capel Trinidad Diego -  
Rubén Iván Martínez Andrade -  
Deschacht Olivier -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' -
Castagne Timothy 90' -
Colley Omar 90' -
Brabec Jakub 90' -
Uronen Jere 90' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Berge Sander 90' -
Malinovskiy Ruslan 75' -
Schrijvers Siebe 64' -
Samatta Mbwana Ally 90' -
Trossard Leandro 46' -
  Bank G Beoordeel
Boëtius Jean-Paul 44' -
Buffel Thomas 26' -
García Naranjo José Manuel 15' -
Janssens Christophe -  
Jackers Nordin -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Walsh Sandy -  
Herbeleef Anderlecht - KRC Genk

Vooraf