Stadion: Luminus Arena

Herbeleef KRC Genk - SK Beveren (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KRC Genk en SK Beveren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Genk-coach Albert Stuivenberg verkiest de jonge doelman Nordin Jackers boven Daniel Vukovic. Ook nieuwkomer Manuel Benson krijgt een plekje in zijn basiselftal. Bij de bezoekers moet Zinho Gano voor de doelpunten zorgen. Basispionnen van vorig seizoen Aleksandar Boljevic en François Marquet moeten genoegen nemen met een plekje op de bank.
1
Racing Genk-Waasland-Beveren: 0-0
1
We zijn er aan begonnen in de Luminus Arena!
2
De thuisploeg aarzelt niet en trekt meteen ten aanval. Seck gaat al eens stevig door op Brabec.
4
Waasland-Beveren komt dan toch eens over de middenlijn, maar Genk kan de bal snel opnieuw veroveren.
7
Myny zet zich goed door en lokt een hoekschop uit. De jonge Nordin Jackers moet een eerste keer in actie komen en zet zijn vuisten tegen de bal.
8
En ook aan de overzijde is er een eerste hoekschop. Malinovskyi zet zich achter de bal, maar de Beverse defensie ruimt op.
10
Brabec verliest eerst slordig de bal en laat zich daarna nog eens ringeloren door Morioka. Hier komt Genk goed weg.
13
Het is wachten op een eerste echte kans in deze wedstrijd. Samatta kan schieten uit een scherpe hoek, maar zijn schot gaat in hoekschop.
16
Benson toch niet met de 1-0
Daar is de eerste echte kans van de match. Benson profiteert van dom balverlies, maar ziet zijn poging een half metertje naast gaan.
18
Aan de overkant vindt Gano de vrijstaande Cools. Die kapt zijn mannetje goed uit, maar ziet zijn schot geblokt worden. Dit was een huizenhoge kans voor de middenvelder.
21
Waasland-Beveren zit nu echt goed in de wedstrijd. Myny kan aanleggen, maar zijn poging kan Jackers niet verontrusten.
24
Cools mag als eerste in het boekje van Van Driessche na een stevige ingreep op Malinovskyi.
24
 Gele kaart voor Jens Cools

24

26
Genk begint toch iets slordiger te voetballen. Het is nog niet de ploeg die vorig jaar zo dominant was in play-off 2.
28
Een vrije trap van Morioka levert weinig op. Jackers hoeft de kopbal van Seck maar op te rapen.
31
Vrije trap op een interessante plek voor Genk. Kan dit nog eens gevaar opleveren voor de thuisploeg?
32
Nog eens een Genks kansje
Malinovskyi krult de bal over de muur, Goblet neemt het zekere voor het onzekere en duwt de bal in hoekschop.
35
Nog tien minuten tot de koffiepauze. Malinovskyi probeert het van afstand, Goblet laat de bal naast rollen.
38
De beste kansen in deze wedstrijd zijn voor Waasland-Beveren. Gano kan net niet bij de voorzet van Myny.
42
Genk zal uit een ander vaatje moeten tappen als het in de tweede helft wél aan scoren wil toekomen. Het wil voorlopig nog niet echt lukken bij de ploeg van Stuivenberg.
44
Dan toch nog eens een goede Genkse aanval, maar Buffel bedient de opkomende Khammas slecht en zo mag Goblet de bal opnieuw in het spel brengen.
45

Goal
Doelpunt van Olivier Myny (Ryota Morioka)
Heerlijke doorsteekpass van Morioka naar Myny. De vleugelaanvaller twijfelt niet en schuift de bal onder Jackers, 0-1.
45

Goal

45+1
Ampomah krijgt de tijd om uit te halen, maar zijn schot gaat een half metertje over. Van Driessche stuurt beide ploegen naar de kleedkamers.

Scheidsrechter
Rust
Racing Genk - Waasland-Beveren: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Stuivenberg heeft Benson in de kleedkamer gelaten. Zijn vervanger is Siebe Schrijvers. Daardoor wijkt Trossard uit naar de linkerflank.
46
Vervangen Manuel Benson
Ingevallen Siebe Schrijvers

47

Goal
Doelpunt van Zinho Gano (Nana Ampomah)
Opnieuw een zware opdoffer voor Genk. Ampomah krijgt te veel vrijheid op links en bedient de vrijstaande Gano. Die laat Jackers geen kans, 0-2.
47

Goal
Doelpunt van Zinho Gano

49
Schrijvers laat zich een eerste keer opmerken, maar zijn schot gaat ver naast.
51
De eerste seizoenswedstrijd is in mineur begonnen voor de thuisploeg. Genk heeft nog 40 minuten om orde op zaken te zetten.
54
Trossard is heel bedrijvig, maar zijn voorzet bereikt niemand. Moet gezegd worden: nieuwbakken coach Philippe Clement heeft zijn pionnetjes goed opgesteld.
56
Een Genkse hoekschop levert niks op. De bezoekers kunnen achteruit leunen en laten Genk komen.
59
De thuisfans zetten zich nog eens massaal achter de thuisploeg en laten zich horen. 'Forza Racing' galmt door de Luminus Arena.
61
Het is opnieuw de laatste pass die ontbreekt bij Genk, deze keer is Malinovskyi te slordig. De Limburgers hebben nog een halfuur op de klok om een gelijkspel of meer uit de brand te slepen.
63
Vervangen Amine Khammas
Ingevallen Joakim Mæhle

63
Vervangen Olivier Myny
Ingevallen Aleksandar Boljević

Doelpuntenmaker Myny mag gaan rusten van Clement. Boljevic komt hem vervangen.
65
Camacho gaat neer na een duel met Buffel en de centrale verdediger kan daar niet mee lachen. Moeilijk te zien of er echt een elleboog van Buffel bij kwam kijken...