Datum: 29/07/2017 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Luminus Arena
Debuterende hoofdcoach Philippe Clement pakt na knotsgekke tweede helft een punt bij Racing Genk
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 0 reacties

Philippe Clement pakt in debuutmatch met Waasland-Beveren een punt op het veld van Racing Genk

Debuterende hoofdcoach Philippe Clement pakt na knotsgekke tweede helft een punt bij Racing Genk

Racing Genk en Waasland-Beveren hebben in een aangename match 3-3 gelijkgespeeld. De bezoekers stonden net na de pauze op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar Naranjo, Samatta en Schrijvers zetten orde op zaken. Maar in het absolute slot was Gano daar nog met de 3-3.

Genk trok meteen na de aftrap ten aanval, maar dat leidde niet tot uitgelezen kansen. Op het kwartier was er dan toch een grote mogelijkheid voor nieuwkomer Benson, na dom balverlies in de defensie van de bezoekers. De vleugelaanvaller plaatste zijn schot echter naast de kooi van Goblet.

Aan de overzijde was Moriaka gevaarlijk na geklungel van Brabec. De Japanner vond echter geen ploegmaat om aan te spelen. Cools kreeg dankzij voorbereidend werk van Gano de beste kans in het eerste halfuur, maar zag zijn poging door een Genks been in hoekschop gaan.

Genk miste de creativiteit van Pozuelo en kon enkel nog dreigen via een vrije trap van Malinovskyi. Brabec zorgde ervoor dat Gano de bal niet voorbij Jackers kon leggen, maar net voor de rust was het dan toch raak. Morioka spleet de Genkse defensie met een heerlijke pass en Myny schuifde de bal onder Jackers, 0-1.

Ampomah dreigde nog met een schot dat nét over ging, maar Genk moest met een achterstand de kleedkamers in. Maar net na de pauze moest Genk - met Schrijvers in de plaats van Benson - een nieuwe opdoffer verwerken. Ampomah kreeg te veel vrijheid op links, Gano zette de 0-2 op het scorebord.

Het was een opdoffer die Genk moeilijk kon verwerken. Enkel een bedrijvige Trossard acteerde op niveau, verder was het allemaal net dat tikkeltje te slordig. Genk kwam nauwelijks aan kansen en ook de inbreng van Maehle en de Spanjaard Naranjo bracht daar eerst weinig verandering in.

Maar die laatste kreeg in de 70e minuut dan toch de nodige ruimte om aan te leggen en zag zijn schot in de verste hoek verdwijnen. Genk deed weer helemaal mee. Goblet ging goed plat op de kopbal van Samatta, maar tien minuten voor tijd was de gelijkmaker daar.

Genkse ommekeer

Samatta liet Goblet kansloos met zijn kopbal, nauwelijks twee minuten later stond Genk zelfs op voorsprong. Schrijvers legde de 3-2 naast Goblet, na goed voorbereidend werk van Samatta. Waasland-Beveren leek zonder punten naar huis te moeten, maar in de blessuretijd was de onvermijdbare Gano er met zijn tweede van de avond. 3-3 en zuur puntenverlies voor Racing Genk.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Jackers Nordin 90' 5
Brabec Jakub 90' 4
Colley Omar   90' 6
Khammas Amine 63' 5
Nastic Bojan 90' 4
Berge Sander 90' 5
Malinovskiy Ruslan 67' 3
Buffel Thomas 90' 4
Benson Manuel 46' 5
Samatta Mbwana AllyA 90' 5
Trossard Leandro A 90' 5
  Bank G Beoordeel
Schrijvers Siebe 44' 5
Mæhle Joakim A 27' 5
García Naranjo José Manuel 23' 5
Vukovic Danny -  
Vanzeir Dante -  
Heynen Bryan -  
Aidoo Joseph -  
Wouters Dries -  
Zhegrova Edon -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Goblet Merveille 90' -
Jans Laurent 90' -
Moren Valtteri 90' -
Camacho Rudy 90' -
Demir Erdin   90' -
Seck Ibrahima A 90' -
Ampomah Nana 76' -
Cools Jens   90' -
Morioka Ryota A 90' -
Gano Zinho ⚽ ⚽ 90' -
Myny Olivier 63' -
  Bank G Beoordeel
Boljević Aleksandar 27' -
Cerigioni Alessandro 14' -
Buatu Jonathan -  
Janssens Mathias -  
Michel Julian -  
Schrijvers Jur -  
Marquet François -  
Herbeleef KRC Genk - SK Beveren

Vooraf