Pocognoli zwiert de bal voor doel, maar er staat niemand aan de tweede paal.
6
Standard blijft pressen. Het krijgt een hoekschop, maar die levert niks op.
7
Daar is Kortrijk een eerste keer. Ouali krijgt de bal niet tot bij Chevalier. Inworp voor de bezoekers.
9
Van der Bruggen speelt Chevalier diep. De lijnrechter wacht lang, maar steekt dan toch zijn vlag in de hoogte.
10

Goal
Doelpunt van Kristof D'Haene (Larry Azouni)
Een heerlijke pass splijt de Luikse defensie in twee. D'Haene blijft koelbloedig alleen voor Ochoa en zet de 0-1 op het bord.
10

Goal

12

Goal
Doelpunt van Edmilson (Onbekend Onbekend)
En daar is de gelijkmaker al. Makarenko kopt eerst op de eigen lat, Edmilson twijfelt niet in de herneming. 1-1!
12

Goal
Doelpunt van Edmilson

15
Met twee goals in het openingskwartier mogen we van een leuke match spreken. Carlinhos probeert het na een aflegger van Edmilson, maar zijn schot gaat hoog over.
18
Standard blijft het initiatief nemen, maar levert de bal domweg in. Chevalier geeft de bal op zijn beurt terug.
19
Goede voorzet van Pocognoli, maar de vrijstaande Sa kopt recht in de armen van Kaminski.
22

Goal
Doelpunt van Orlando Sá (Paul José Mpoku)
Mpoku behoudt het overzicht na een lange bal en legt de bal mooi af tot bij Sa. De Portugees hoeft maar binnen te tikken, 2-1!
22

Goal

25
Standard heeft nu controle over de wedstrijd. Niemand kan echter afdrukken na een ingestudeerd nummertje bij een vrije trap.
27
Kaminski behoedt Kortrijk van de 3-1
Geen wolkje aan de lucht en een leuke eerste helft. Dit moet een zondag zijn. Sa kan alleen naar Kaminski, maar die komt goed uit.
27
 Gele kaart voor Sébastien Pocognoli

27

28
Dom balverlies bij Standard. Pocognoli haalt Ouali neer langs achter en krijgt geel. Vrije trap op een interessante plek.
30
De vrije trap levert niks op, Kortrijk krijgt wel een hoekschop.
32
Voorzet buitenkantje voet van Edmilson, maar Kumordzi zit er goed tussen.
34
Luyindama levert in bij Ouali, die zijn schot gaat een half metertje over.
36
Edmilson kapt tot twee keer toe zijn dichtste bewaker uit, maar vergeet dan voor te zetten. Weg kans.
37
 Rode kaart voor Larry Azouni

37

38
Kortrijk met zijn tienen!
Azouni gaat met zijn gestrekt been door op Edmilson, net voor de neus van Sa Pinto. Wouters twijfelt niet en trekt rood. Kortrijk nog meer dan een helft met zijn tienen.
40
De situatie ziet er zo wel heel erg benard uit voor Kortrijk.
41
Mooie aanval via Cavanda en Mpoku, maar de bal geraakt niet tot bij Edmilson. In de rebound schiet Marin recht op Kaminski.
42
Standard is echt wel de betere ploeg. De plaatsbal van Carlinhos gaat niet zo ver over.
44
Nog twee minuten op de klok. Standard mag (wellicht) met een verdiende voorsprong de kleedkamers in.
44

Goal
Doelpunt van Orlando Sá (Uche Henry Agbo)
Orlando Sa wordt de diepte in gestuurd en blijft koelbloedig alleen voor Kaminski. Het wordt zo nog 3-1.
44

Goal

Scheidsrechter
Rust
Standard - KV Kortrijk: 3-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Een 3-1 achterstand ophalen met zijn tienen. Kortrijk staat voor een loodzware tweede helft.
48
Cavanda gaat wel heel opzichtig tegen de grond. Wouters laat spelen.
49
Prima schaarbeweging en dito voorzet van Edmilson. Sa kan net niet bij de bal.
50
Marin met een poging vanop ruim 30 meter. Kaminski laat de bal buiten gaan.
54
Edmilson bijna, nog steeds 3-1
Standard blijft het initiatief nemen. Edmilson zijn vluchtschot gaat voorlangs.
54
 Gele kaart voor Bernard Yao Kumordzi

54

55
Stevige ingreep van Kumordzi op Carlinhos. Het gele karton is meer dan terecht.

58
Kortrijk komt er ook nog eens uit. De voorzet van Rougeaux lijkt echter nergens op.
59
Pocognoli wordt gehaakt in de zestien. Penalty voor de Rouches.
60
Of toch niet? Wouters doet beroep op het videosysteem.
62
Geen penalty, wél rood voor Pocognoli!
Dit had niemand verwacht. Wouters doet beroep op het videosysteem en geeft dan toch geen strafschop. Hij loopt echter naar Pocognoli en geeft een tweede gele kaart aan de Standard-aanvoerder.

66
Ondanks de geruststellende voorsprong is het rood voor Pocognoli toch wel een domper op de feestvreugde.
70
Sa claimt handspel in de zestien, maar Wouters aarzelt deze keer niet. Wel een hoekschop voor de Rouches.