Datum: 15/10/2017 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Videoref zorgt opnieuw voor commotie, maar Standard legt weinig geïnspireerd Kortrijk eenvoudig over de knie
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 0 reacties

Standard kent weinig moeite met de bezoekers uit Kortrijk

Videoref zorgt opnieuw voor commotie, maar Standard legt weinig geïnspireerd Kortrijk eenvoudig over de knie
Foto: © photonews

Standard heeft na een bizarre wedstrijd de drie punten thuisgehouden tegen KV Kortrijk. D'Haene zette de bezoekers op voorsprong, maar de Rouches zetten snel orde op zaken. Beide ploegen eindigden de wedstrijd na een flauwe tweede helft met 10, nadat de videoref opnieuw een hoofdrol had opgeëist.

Zowel Ricardo Sa Pinto als bezoekende coach Yannis Anastasiou wisten wat er op het spel stond voor deze cruciale match. Bij verlies kon het mogelijk wel eens hun laatste opdracht zijn bij hun club. Standard nam in de eerste minuten het initiatief, maar de bezoekers kwamen op voorsprong op Sclessin na een leuke openingsfase.

Kristof D'Haene mocht na een splijtende pass van Azouni alleen naar Ochoa en twijfelde niet, 0-1. De vreugde was van korte duur, want aan de overkant trapte Edmilson na een kopbal van Makarenko op de eigen lat de gelijkmaker in doel.

De vrijstaande Sa kopte op Kaminski, maar halverwege de eerste helft kwamen de Rouches op voorsprong. Mpoku behield het overzicht na een lange bal, diezelfde Sa kon de 2-1 makkelijk in doel leggen. Kortrijk had het moeilijk in het vervolg van de eerste helft. Enkel Ouali kon nog dreigen na dom balverlies van Luyindama.

Tot overmaat van ramp moesten de West-Vlamingen met tien verder. Azouni ging al te driest in op Edmilson en Wouters twijfelde niet: rood en Kortrijk nog meer dan een helft met een mannetje minder. Marin en Carlinhos probeerden het nog vanop afstand, maar in de slotminuut had Standard de schaapjes al op het droge na de tweede treffer van Sa.

Ondanks de geruststellende voorsprong nam Standard ook in de tweede helft het initiatief. Tot uitgespeelde kansen leidde dat niet, behalve dan een vluchtschot van Edmilson dat voorlangs zoefde. Op het uur was er misschien wel de meest opmerkelijke fase van de hele wedstrijd.

Pocognoli leek gehaakt te worden in de zestien. Scheidsrechter Wouter wees zonder enige aarzeling naar de stip, maar na beroep te doen op het videosysteem kwam hij terug op zijn beslissing. Wouters duwde Pocognoli echter een tweede gele kaart onder de neus - wegens een schwalbe - waardoor ook Standard met zijn tienen kwam te staan.

Mooi voetbal kregen we in de tweede helft niet meer te zien, wel veel slordigheden. Kortrijk kon ondanks de inbreng van Kage nog nauwelijks een kans bij elkaar voetballen. Standard nam dan weer genoegen met twee doelpunten voorsprong.

Standard boekte een belangrijke en verdiende 3-1 zege, na een erg flauwe tweede helft van beide teams. Sa Pinto heeft zo opnieuw wat krediet opgebouwd bij het Luikse bestuur. Voor Anastasiou ziet het er dan weer erg slecht uit na 3 punten uit 7 wedstrijden.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Marin Răzvan 90' -
Carlinhos Carlos 64' -
Pocognoli Sébastien     62' -
Ochoa Memo 90' -
Cavanda Luis Pedro 90' -
Laifis Konstantinos 90' -
Luyindama Christian 90' -
Agbo Uche Henry A 90' -
90' -
Carlinhos 64' -
Edmilson  63' -
Sá Orlando ⚽ ⚽ 82' -
Mpoku Paul José A 73' -
  Bank G Beoordeel
Fai Collins 26' -
Ndongala Dieumerci 17' -
Cop Duje 8'  
Gillet Jean-François -  
Luchkevych Valeriy -  
Miya Faruk -  
Scholz Alexander -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Rougeaux Lucas   90' -
Kovačević Vladimir   90' -
Kumordzi Bernard Yao   90' -
Makarenko Yevgen 90' -
Van der Bruggen Hannes 72' -
Ajagun Abdul 90' -
Ouali Idir 57' -
Azouni Larry A   37' -
D'Haene Kristof 90' -
Chevalier Teddy 57' -
  Bank G Beoordeel
Perbet Jérémy 33' -
Kage Hervé 18' -
De Smet Stijn -  
Van Loo Anthony -  
Bruzzese Sébastien -  
Van Eenoo Lukas -  
Stojanovic Jovan -  
Verboom Bryan -  
Herbeleef Standard - KV Kortrijk

Vooraf