Volg de match tussen Standard en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

De sfeer is er al, maar het weer is maar wat 50-50.
Standard-Zulte Waregem: 0-0
1
We zijn er aan begonnen in de Vurige Stede.
2
De bezoekers krijgen een corner, uiteindelijk een schotje van De Sart dat Ochoa in twee tijden pakt.
4
Coopman en Olayinka zetten zich door, maar er komt uiteindelijk niks van. Via De Pauw een doeltrap. De bezoekers komen wel spelen vanuit hun eigen sterkte.
7
Voorlopig nog geen echte verwenning op Sclessin. De fans gaan wel keihard.
9
Voorzetje van De Pauw, maar niemand durft er de voet tegen te zetten. Daar zat misschien meer in. Coopman komt vaak hoog meestoren.
11
Edmilson is vertrokken en gaat dan neer na een schouderduw van Doumbia.
12
Geen elfmeter volgens de ref. Even later wordt Bostyn opnieuw op de proef gesteld.
15
Bijna een kwartier ver en echt warm worden we niet van wat zich op het veld af aan het spelen is.
17
Dom balverlies aan Agbo - of slim gelopen van Olayinka? Uiteindelijk kan Essevee niet profiteren van de situatie.
18
Kaya binnendoor op Coopman, maar die kan net niet meepikken.
20
De Pauw en Pocognoli botsen, maar het spel mag verder. De voorzet van De fauw is te ver, Kaya schildert uiteindelijk over.
23
Halfweg de eerste helft, echte kansen blijven voorlopig uit.
25
Olayinka maakt verkeerde keuze ...
Daar is er dan toch eentje! Kaya mag wandelen door de as, geeft goed mee met Olayinka, maar die geeft nog een voorzet in plaats van zelf te trappen. Of de trap was heel slecht, dat kan ook.
28
De volgende stervende zwaan is doelman Bostyn. Die van Standard wilden nog verder spelen ... Wansmaak.
32
De ene stervende zwaan na de andere is het, 6-4 in het voordeel van Standard voorlopig. Iedereen kan verder. En we wachten rustig verder op kansjes.
34
Kanttekening: deze keer was het wel een slag van Pocognoli aan het adres van Coopman. Geen kaart volgens Lardot.
36
Schot van Mpoku uit de tweede lijn, Bostyn pakt al bij al makkelijk.
39
Hamalainen met een vrije trap rechtstreeks op doel. Ochoa plukt makkelijk. Aan de overkant meteen Dossevi, maar Bostyn bokst in corner.
41
De thuisploeg nu toch wat wakker. Een paar corners, een vrije trap, hoge druk. Het schot van Edmilson zoeft uiteindelijk over en naast.
44
Nu spelen beide teams al door als er iemand geveld is. Edmilson kan uiteindelijk net niet bij de diepe bal. Orlando Sa dumpt ondertussen als een sluikstorter ook nog wat stickers op het veld, wat een droefnis.
45+1
Vervangen Orlando Sá
Ingevallen Renaud Emond

45+1
We krijgen er door al dat oponthoud vier minuten bij in de eerste helft. Dat zie je ook niet vaak.
45+2
 Gele kaart voor Julien De Sart
Mpoku naait De Sart een geel karton aan met een ferme sprong over het been van de ex-Standardspeler. Slim gedaan

Scheidsrechter
Rust
Standard - Zulte Waregem: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:21
Rusten met drie kansen en 17 blessures
Een enerverende eerste 45 minuten voetbal op Sclessin, waar het voetbal voorlopig nog niet de winnaar was. Zulte Waregem probeert het vanuit balbezit, Standard vanuit de omschakeling. Het spel ligt echter om de haverklap stil.
46
We zijn opnieuw begonnen.
47
Edmilson meteen met een goede rush, de voorzet raakt net niet bij Emond. Uiteindelijk de trap naast.
51
Standard met dé kans, Bostyn pakt!
De druk van de thuisploeg neemt aan. Nu een goed uitgesponnen actie via Mpoku en Edmilson, de kopbal van Emond is te centraal om Bostyn in verlegenheid te brengen.
54
Aan de overkant eens een trap van Baudry, maar over de kooi van Ochoa.
55
Emond probeert er Hamalainen uit te lopen, uiteindelijk de lage schuiver van Pocognoli naast de kooi van Bostyn.
58
Standard is gretiger uit de kleedkamers gekomen, maar echte kansen levert het vooralsnog niet op.
60
Op het uur een kopbal van De Pauw, maar naast.
62

64
Op de omschakeling Olayinka er tussendoor, maar hij stuit op de vuisten van Ochoa.
65

Goal
Doelpunt van Nill De Pauw (Peter Oladeji Olayinka)
Olayinka met zijn hakje zoals vorige week op Hamalainen. Deze keer krijgt hij hem terug en dan levert hij maatwerk af op de vrijstaande De Pauw. Die kopt staalhard binnen.
67
Standard zal nu moeten gaan komen ...
70

Goal
Doelpunt van Onur Kaya (Julien De Sart)
Plots veel ruimte voor de bezoekers. Onur Kaya krult voorbij Ochoa in doel, Essevee plots op rozen.
71
 Gele kaart voor Onur Kaya

72
Vervangen Edmilson
Ingevallen Ishak Belfodil

72
Belfodil komt er in, maar de fans van Standard hebben dat niet helemaal graag.
73

Goal
Doelpunt van Peter Oladeji Olayinka (Onbekend Onbekend)
De fans van Zulte Waregem laten zich gaan, ze komen 0-3 voor. Alweer een goed uitgesponnen aanval, de Rouches weten van geen hout nog pijlen maken.
75
Nog een kwartier, de fans hebben het helemaal gezien.
76
Vervangen Matthieu Dossevi
Ingevallen Dieumerci Ndongala

79
Wat kan Standard nog in deze partij? De boeken lijken helemaal dicht, maar op Sclessin weet je nooit.
81
Nog tien minuten, wat krijgen we nog?
83

Penalty
Penalty voor Zulte Waregem
Bal op de stip na een haakje aan het adres van Olayinka.
84

Goal
Doelpunt van Onur Kaya
De bil kon nog wat bitterder worden voor Standard. Kaya twijfelt niet en trapt voorbij Ochoa ...
88
Vervangen Peter Oladeji Olayinka
Ingevallen Aaron Leya Iseka

88
Iseka mag nog enkele minuten invallen. Mpoku zag daarnet nog een balletje tegen ed baal geduwd worden, maar het koelt zonder blazen.
90
Emond kan nog eens afdrukken na een rush van Scholz, nog een corner voor de thuisploeg.
90+1
Vervangen Julien De Sart
Ingevallen Fredrik Oldrup Jensen

90+2
Twee minuten extra. Coopman heeft zich nog geblesseerd, maar de boeken zijn toch dicht.