Herbeleef SK Beveren - Eupen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen SK Beveren en Eupen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

SK Beveren - Eupen

Bij de thuisploeg gooit Philippe Clement Anderlecht-aanwinst Isaac Thelin meteen voor de leeuwen. Ryan Mmaee en Tuur Dierckx zitten dan weer op de bank.
1
Waasland-Beveren-Eupen: 0-0
1
Jonathan Lardot heeft de wedstrijd op gang gefloten.
3
Jans haalt een eerste keer de achterlijn en brengt de bal voor doel. Boljevic loopt echter met de bal over de lijn.
6
Veel duels op het middenveld, maar voorlopig weinig kansen op de Freethiel. Jans rukte een tweede keer op, maar Seck staat buitenspel bij zijn voorzet.
10
Veel slordigheden in het spel van beide ploegen. Ook Japanse spelmaker Morioka hebben we nog niet veel aan de bal gezien.
13
Eupen heeft het moeilijk om er aanvallend uit te komen. Schouterden haalt de achterlijn, maar Roef heeft geen problemen met zijn voorzet.
14
Dan toch eens wat opwinding op de Freethiel. Ampomah dribbelt zijn weg tussen twee bezoekende verdedigers, maar zijn gekraakte schot wordt opgeraapt door Van Crombrugge.
16
Daar is Morioka dan toch eens met een flits. Hij stuurt Boljevic mooi diep op rechts. Die claimt een strafschop na vermeend handspel, maar Lardot ziet er geen graten in.
18

Goal
Doelpunt van Ibrahima Seck (Ryota Morioka)
Na een saai openingskwartier krijgen we dan toch een doelpunt te zien. De bal komt via Morioka tot bij Seck, die het enig mooi afmaakt. 1-0 voor de thuisploeg.
18

Goal

19

Goal
Doelpunt van Ryota Morioka (Isaac Kiese Thelin)
En daar is meteen de 2-0. Morioka trapt een afvallende bal van dichtbij door de benen van Van Crombrugge. De Freethiel is helemaal wakker.
19

Goal

21
Waasland-Beveren blijft komen!
Snelle counter van de thuisploeg via Boljevic en Seck, die de bal terug naar Boljevic speelt. Die test met zijn linker de vuisten van Van Crombrugge.
25
Daar is Jans weer, die overigens een leuke week kende door met Luxemburg 1-1 gelijk te spelen tegen buurland Frankrijk. De rechtsback komt alleen voor doel, maar plaatst de bal ruim naast de Eupense goal.
28
 Gele kaart voor Jordan Loties

28

29
Het licht ging even uit bij Van Crombrugge. Hij geeft domweg een hoekschop weg na een terugspeelbal. Angban probeert het van ver, maar zijn poging gaat een metertje over.
32
Thelin krijgt een zee van ruimte en wordt diep gestuurd. De vlag van de lijnrechter gaat echter de lucht in.
35
Vervangen Eric Ocansey
Ingevallen Nicolas Verdier

35

36
Eupen krijgt nu toch iets meer grip op de wedstrijd, al resulteert dat niet meteen in kansen.
37
Jans toont zich aanvallend erg actief. Zijn voorzet is deze keer van minder goede kwaliteit.
39
Na 38 minuten hebben we dan toch een eerste kans voor de bezoekers. Loties kopt naast, maar hij stond wel buitenspel.
40
Morioka stuurt Boljevic diep. Diens schot gaat een metertje naast.
45

Goal

45+1

Goal
Morioka krijgt te veel ruimte aan de backlijn en trapt de bal - via een been van Eupen - in de korte hoek binnen.
45+1
Afstraffing in de maak op de Freethiel?
Beide ploegen mogen de kleedkamers in. Het staat al 3-0 in het voordeel van Waasland-Beveren en echt onverdiend kan je dat niet noemen.

Scheidsrechter
Rust
Waasland-Beveren - Eupen: 3-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Jean Thierry Lazare Amani
Ingevallen Moussa Wagué

48
Eupen staat voor een zware opdracht. Het moet nog minstens drie keer scoren om niet te verliezen in het Waasland. Condom gebruikt alvast zijn tweede wissel en gooit Wagué in de ploeg.
51
Roef wordt ook nog eens aan het werk gezet. De Anderlecht-huurling werkt de bal met zijn twee vuisten weg.
53
Eupen heeft op 7 minuten in de tweede helft al meer kansen gecreëerd dan in de eerste helft. Roef gaat goed plat op een schot van Garcia.
57
Morioka zet zich nog eens door, maar Lardot ziet geen fout op de Japanner.
60
Waasland-Beveren blijft te slordig in de laatste pass om aanspraak te maken op een vierde goal.
61
Verdier snijdt goed naar binnen, maar Roef kent geen problemen met zijn schot.
62
Vervangen Nana Ampomah
Ingevallen Ryan Mmaee

62
Kansjes aan beide kanten, nog steeds 3-0
Thelin mag de bal rustig aanpakken in de zestien. Hij draait en schiet voorlangs.
62
Bij de thuisploeg mag Standard-huurling Ryan Mmaee voor het eerst de wei in. Ampomah komt naar de kant.
66
Roef komt nog eens twee keer goed tussen op een voorzet. Maar echte kansen zijn er nauwelijks voor de bezoekers.
68
We zijn halverwege de tweede helft. Het ziet er naar uit dat Waasland-Beveren na twee nederlagen op rij eindelijk nog eens kan winnen.
70
Het tempo is nu helemaal verdwenen. Waasland-Beveren tikt het balletje rond, Eupen kijkt machteloos toe.
71
Vervangen Aleksandar Boljević
Ingevallen Tuur Dierckx

71

71
Boljevic mag na een prima wedstrijd gaan rusten. Dierckx maakt zijn debuut.
74
Verdier zet zich goed door, maar krijgt de bal niet tot bij Leye. Beide aanvallers hebben even een woordenwisseling, maar leggen het even snel bij.
77
Nog een kwartier te spelen. Eupen probeert wel, maar is machteloos tegen een stug Waasland-Beveren.
82
Jans zet zich nog eens door en versiert een hoekschop. De overwinning is al binnen en dat weten de Beverse fans ook.
83
Bijna de 4-0
Camacho kopt de prima getrapte hoekschop over en naast. Bijna de 4-0 voor de thiusploeg!
85

Goal
Doelpunt van Mbaye Leye (Moussa Wagué)
Daar is dan toch een Eupense goal. Leye tikt de voorzet binnen en zo is de eerredder een feit.
85

Goal

86
Morioka krijgt nog een applausvervanging. Cools mag zich nog enkele minuten bewijzen.
86
Vervangen Ryota Morioka
Ingevallen Jens Cools

88

Goal
Doelpunt van Isaac Kiese Thelin (Onbekend Onbekend)
Waasland-Beveren krijgt in het slot nog een penalty. Thelin neemt zijn verantwoordelijkheid en zet de 4-1 op het bord.
88

Goal
Doelpunt van Isaac Kiese Thelin

90+1
Wij zijn ondertussen aanbeland in de blessuretijd. Een verdiende zege voor Waasland-Beveren.