kvoKV Oostende
moeMoeskroen
Datum: 09/11/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Diaz Arena
Opdoffer van formaat voor KVO: eerste zege sinds augustus blijft uit door late gelijkmaker

Oostende slikt in extremis gelijkmaker tegen Moeskroen

Opdoffer van formaat voor KVO: eerste zege sinds augustus blijft uit door late gelijkmaker
Foto: © photonews

Na vijf nederlagen op rij was het angstvallig achteromkijken voor KVO. Snel zelf een keertje winnen was de enige remedie tegen de vrije val. De thuisploeg leek ook op weg naar die felverhoopte zege, maar Perica besliste er op assist van Ciranni anders over.

Er was veel twijfel te bespeuren in het Oostendse elftal, niet onlogisch gezien de vijf opeenvolgende nederlagen uit de voorbije weken. Hoewel Moeskroen wel de wet dicteerde, presteerde het nu ook niet super. Het gevaar van Les Hurlus kwam eerst voort uit een stilstaande fase en later uit een individuele fout en een misverstand bij Oostende.

Geschenk niet aangenomen

Zo schoot Boya over en deed Omoigui hetzelfde na wegglijden van Sané. Dat geschenk werd dus niet aangenomen. Toen Osabutey sneller dan Dutoit bij een diepe bal was, kon de thuisverdediging nog in hoekschop ontzetten.

Sakala scoort in herneming

Na deze drie kansen verminderde de dreiging van de bezoekers. Met het einde van de eerste helft in zicht stond het zelfs 1-0. Bataille rukte op en trapte een beheerste, lage voorzet. Jonckheere kon zo afdrukken en dwong Vasic tot een redding. Sakala kopte de herneming binnen.

Omoigui had wel zin in een snelle gelijkmaker. Dutoit duwde zijn schot over. Na de koffie ging het voetballend vermogen in deze wedstrijd er niet bepaald op vooruit. Toch was het een combinatie die de 1-1 inleidde. De pas ingevallen Perica duwde van dichtbij binnen. De lijnrechter vlagde wel voor buitenspel, maar de VAR corrigeerde en valideerde het doelpunt.

Doelmannen onderscheiden zich in slotfase

De VAR was wel akkoord toen ref Vergoote even later strafschop floot voor handspel van Queiros. Skulason bleef koelbloedig vanop de stip: 2-1. Sakala  leek enkele minuten nadien zelfs op weg naar de 3-1, maar stuitte op Vasic. Vlak nadien had het evengoed weer gelijk kunnen staan. Dutoit ranselde het schot van Boya erg knap uit zijn doelvlak.

In de extra tijd geraakte Moeskroen alsnog aan de gelijkmaker. Perica kopte de vrije trap van Ciranni in de linkerhoek; 2-2 en een enorme opdoffer voor KV Oostende. In extremis toch puntenverlies voor KVO, dat zowel Waasland-Beveren en Cercle Brugge ziet naderen. Moeskroen stelt het nog altijd met slechts één uitzege dit seizoen, maar zal gezien het scoreverloop aan de kust wel tevreden zijn met een puntendeling.

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Dutoit William 90' -
Bataille Jelle 90' -
Faes Wout 90' -
Skúlason Ari  90' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Hjulsager Andrew 90' -
Jonckheere Michiel 90' -
Canesin Fernando Matos 90' -
Sylla Idrissa 89' -
Sakala Junior Fashion 90' -
  Bank G Beoordeel
Guri Sindrit 1'  
Vargas Ronald -  
Rajsel Nicolas -  
Boonen Indy -  
Ondoa Fabrice -  
Tanghe Anton -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Vasić Vaso 90' -
Ciranni Alessandro A 90' -
Queirós Diogo Lucas 90' -
Godeau Bruno   90' -
De Medina Nathan 90' -
Wimmer Kevin 90' -
Boya Frank 90' -
Hočko Deni 86' -
Osabutey Jonah A 90' -
Omoigui Cedric 66' -
García Serrano Aleix 46' -
  Bank G Beoordeel
Pietrzak Rafal 44' -
Perica Stipe ⚽ ⚽ 24' -
Allagui Sami 4'  
Guarneri Lillo -  
Mohamed Dimitri -  
Olinga Fabrice -  
Gillekens Nick -  
Van Durmen Benjamin -  
Herbeleef KV Oostende - Moeskroen

Vooraf