Datum: 14/12/2019 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade du Pays de Charleroi

Herbeleef Charleroi - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Charleroi en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 5 reacties...


Charleroi - Cercle Brugge


Charleroi - Cercle Brugge


Charleroi - Cercle Brugge

Vooraf
Cercle gaat bij Sporting Charleroi op zoek naar een derde seizoenszege. Mouez Hassen krijgt door de blessure van Guillaume Hubert een basisplaats. Verder begint ook Lassana Coulibaly aan de wedstrijd. Karim Belhocine verkiest bij Charleroi David Henen boven Mamadou Fall.
1
Charleroi-Cercle Brugge: 0-0
1
Aftrap! Wie pakt de punten Cercle of Charleroi?
Het is de thuisploeg dat de wedstrijd op gang mag trappen. Welk team pakt de volle buit?
2
Meteen een goede kans voor Charleroi! Na een lange aanval komt David Henen alleen voor Hassen en de nieuwe doelman staat meteen paraat.
7
Cercle had het wat lastiger in het matchbegin, maar herstelt zich nu wel. De Vereniging houdt de bal goed in de ploeg en Charleroi moet wat achteruit.
8

Goal
Doelpunt van Massimo Bruno (Ali Gholizadeh)
Uit het niets staat Charleroi op voorsprong. Dekuyper laat zich ringeloren aan de achterlijn door Gholizadeh en Bruno duwt de voorzet tegen de touwen. Charleroi heeft een vroege voorsprong beet.
11
Hassen redt Cercle
Charleroi is nu helemaal los. Gholizadeh loopt door de defensie en plaatst de bal richting de linkerbenedenhoek, maar Hassen pakt uit met een prima redding.
13
Toch wat paniek achterin nu bij Cercle dat de bal niet meer kan vasthouden. De Vereniging moet dringend uit een ander vaatje tappen of de 2-0 lijkt in de maak.
17
Opnieuw een schietkans voor Charleroi. Bruno vindt wat ruimte, maar Hassen klemt vrij eenvoudig.
24
Het tempo is wat gezakt nu. Charleroi is tevreden met de voorsprong en zoekt niet meteen naar een tweede. Cercle heeft voorlopig geen reactie in huis.
25
Penneteau bokst een bal weg, maar knalt dan vol op Dabila en komt op zijn hoofd terecht. De ervaren doelman heeft even tijd nodig om te bekomen.
29
 Gele kaart voor Thibo Somers

30
Vervangen Calvin Dekuyper
Ingevallen Lyle Foster

Storck wisselt na een half uur een eerste keer. Dekuyper lijkt niet met een blessure te sukkelen, maar gaat wel naar de kant.
35
Foster maakt zich direct goed aanspeelbaar en toont dat hij een broodnodig aanspeelpunt is. Cercle groeit opnieuw in de wedstrijd.
38
Hazard zet zich uitstekend door en is Busi kwijt. Willems schiet zijn jonge ploeggenoot net op tijd te hulp.
41
De laatste minuten van de eerste helft tikken stilaan weg. We kijken intussen wel naar een meer evenwichtige partij.
43
Daar is bijna de gelijkmaker! Somers knalt uit een scherpe hoek en Penneteau heeft daar veel moeite mee. Hazard en Foster kunnen in de herneming niet afwerken.
45
Nurio mag helemaal doorstomen op de linkerkant en is Bianconé ook kwijt, maar de huurling van AS Monaco keert nog net op tijd terug. Hier zat meer in voor de thuisploeg.


Scheidsrechter
Rust
Charleroi - Cercle Brugge: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:47
Lardot fluit voor de rust bij een 1-0 stand. De spelers van Charleroi komen nog even samen aan de middencirkel om het een en ander te bespreken.
46
Start van de tweede helft!
Cercle is aan de tweede helft begonnen. Charleroi verdedigt een 1-0 voorsprong.
49
Een eerste schot(je) is van Charleroi. Gholizadeh neemt de bal op de slof, maar echt gevaarlijk is dat niet.
51

Goal
Doelpunt van Ali Gholizadeh (Ryota Morioka)
Charleroi staat 2-0 voor. Morioka stuurt Gholizadeh weg met een heerlijk opwippertje en die laat die kans niet onbenut. 2-0, einde verhaal voor Cercle?
54
Het zit niet mee: Peeters op de paal
Cercle zat bijna opnieuw in de wedstrijd. Peeters krijgt veel tijd en ruimte en trapt op de binnenkant van de paal. Pech voor de bezoekers.
58
Vervangen Kylian Hazard
Ingevallen Alimami Gory


59
 Gele kaart voor Ryota Morioka

59
Gory laat zich meteen zien. Hij gaat Morioka vlot voorbij en die moet hem vervolgens neerhalen. Kan Cercle iets uit deze stilstaande fase puren?
61
De gevaarlijkste man is Stef Peeters bij de bezoekers. Deze keer raakt de creatieve middenvelder de buitenkant van de paal uit een hele scherpe hoek.
63
Cercle zit nu wel weer wat beter in de match, maar heel veel levert dat nog niet op. De Vereniging heeft nood aan een doelpunt.
65
Somers blijft liggen nadat hij de bal recht in de onderbuik kreeg. De jonge aanvaller heeft toch wat tijd nodig om te bekomen.
69
Charleroi lijkt de overwinning vrij vlot over de streep te trekken vanavond. Cercle kan offensief geen vuist maken. Karim Belhocine gaat meteen Mamadou Fall brengen.
70
Vervangen Godfred Donsah
Ingevallen Kévin Hoggas


72
Vervangen Massimo Bruno
Ingevallen Mamadou Fall


76
Vervangen Kaveh Rezaei
Ingevallen Shamar Nicholson


76
We krijgen al eventjes niet veel meer te zien. De Carolo's zijn deze wedstrijd heel erg rustig aan het uitspelen. Belhocine gunt intussen Rezaei en Bruno wat extra rust.
84
We krijgen helemaal niks meer te zien in een zoutloos slotkwartier. Belhocine voert straks zijn laatste wissel door.
85
Vervangen David Henen
Ingevallen Gaëtan Hendrickx


88

Goal
Doelpunt van Mamadou Fall (Gaëtan Hendrickx)
Mamadou Fall beslist de wedstrijd nu ook helemaal. De razendsnelle aanvaller is net sneller dan doelman Hassen en kan de bal in het lege doel duwen. 3-0, het zit er nu ook helemaal op.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.