Datum: 13/12/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Guldensporenstadion

Herbeleef KV Kortrijk - Moeskroen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Kortrijk en Moeskroen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 40 reacties...

Vooraf
Vrijdagavond trappen KV Kortrijk en Moeskroen de negentiende speeldag af. Beide teams hebben na enkele moeilijke weken nood aan een overwinning. Yves Vanderhaeghe kiest ervoor om Hannes Van der Bruggen opnieuw aan de aftrap te brengen. Bernd Hollerbach moet noodgedwongen Dimitri Mohamed aan de kant laten, de Spanjaard Campins begint aan de wedstrijd.
19:57
Het is al sinds de fel gecontesteerde wedstrijd van maart 2017 geleden dat Moeskroen nog eens kon winnen op het veld van KV Kortrijk: 0-2. Toen scoorde Hassan Trézéguet (nu Aston Villa) en maakte Kovacevic (vanavond op de bank bij de thuisploeg) een onwgoal.
20:27
De spelers betreden het veld. We maken ons op voor de aftrap van de eerste wedstrijd van dit weekend.
1
KV Kortrijk-Moeskroen: 0-0
1
Aftrap!
Kortrijk en Moeskroen zijn eraan begonnen! Kortrijk trekt meteen ten aanval.
1
De eerste kans is meteen voor KVK! De Sart mikt in het zijnet na een goede voorzet van Ocansey.
4
Kortrijk is het best aan de wedstrijd begonnen. Nu moet Vasic tussenkomen op een voorzet van Golubovic. Moeskroen probeert om te combineren, maar op dit zware veld is dat geen sinecure.
7
Opnieuw gevaar van Kortrijk. Van der Bruggen zet de tegenaanval op gang. D'Haene zet nadien goed voor, maar niemand voor doel kan binnenduwen.
9
Moeskroen komt een eerste keer piepen met Olinga op de rechterkant. De Kameroener zet gevaarlijk voor, maar Tuta kan onderscheppen.
13
De bal wil er niet in voor de thuisploeg
De Sart herneemt het spel snel en Mboyo krijgt een schietkans, hij mikt zijn schot op Vasic. In de rebound kan Stojanovic ook niet afwerken.
19
Kortrijk blijft de betere, maar moet toch toestaan dat Moeskroen meer de bal heeft. De snelheid van Olinga doet de thuisdefensie af en toe pijn, voorlopig zonder resultaat.
21
 Gele kaart voor Hannes Van der Bruggen

24
Boya -die voorlopig helemaal niet in de match zit- probeert het met een afstandsschot. Dat gaat een metertje naast.
27
Nog eens een kansje voor de thuisploeg. De Sart opnieuw met een goede vrije trap, Mboyo duwt de bal naast het doel van Vasic.
29
 Gele kaart voor Alessandro Ciranni

31
Het wordt allemaal wat virieler. Ciranni gaat eerst stevig door en krijgt geel en nadien laat ook Godeau zich voelen met een wat onhandige ingreep.
35
De kansen blijven voor de thuisploeg! Golubovic met een uitstekende voorzet, maar de kopbal van De Sart valt net niet binnen. Moeskroen komt nu toch al een paar keer goed weg.
38

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo (Hannes Van der Bruggen)
Kortrijk heeft eindelijk die verdiende voorsprong te pakken. Na een goede voorzet van De Sart komt de bal bij Van der Bruggen en die legt de bal breed waardoor Mboyo de bal maar moet binnenduwen.
43
Kortrijk wil met een voorsprong de rust in en dat lijkt ook te gaan lukken. Moeskroen kan voorlopig geen vuist maken en zal na de pauze uit een ander vaatje moeten tappen.
44
Vasic redt de meubelen!
Opnieuw is daar KV Kortrijk. Stojanovic duikt plots op en trapt keihard op de Moeskroen goalie. De 2-0 hangt meer in de lucht dan de gelijkmaker.
45+1
We spelen nog minstens een minuut extra.


Scheidsrechter
Rust
KV Kortrijk - Moeskroen: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Aleix García Serrano
Ingevallen Jonah Osabutey


46
Spelmaker Aleix Garcia zien we in de tweede helft niet meer terug. Hij wordt vervangen door de snellere en misschien wat meer wendbare Jonah Osabutey.
48

Goal
Doelpunt van Fabrice Olinga (Alessandro Ciranni)
Moeskroen staat meteen weer op gelijke hoogte. Olinga kopt de bal binnen na een hoekschop. Toch een stevige dekkingsfout.
51
Kortrijk lijkt toch wat aangedaan want het is Moeskroen dat in de aanvangsfase van de tweede helft de bal heeft.
54
Wat een kans voor KV Kortrijk! Vasic verkijkt zich compleet op opnieuw zo'n goede bal van De Sart. Hij duwt de bal in de voeten van Tuta en die talmt dan te lang. Weg kans.
64
We zien nu vooral veel overtredingen en strijd op het middenveld. Kansen konden we al een tiental minuten niet meer noteren.
66
Perica begint meer en meer ballen bij te houden en op die manier komt Moeskroen beter in de wedstrijd.
67
Vervangen Eric Ocansey
Ingevallen Imoh Ezekiel


68
Vasic opnieuw paraat!
De traptechniek van Julien De Sart is vandaag uitstekend. Hij zet de bal perfect voor tot bij de ingevallen Imoh Ezekiel, maar die kopt recht op Vasic. Kortrijk verdient zeker meer.
71
Scheidsrechter Dierick moet zich voor elke beslissing verantwoorden. Het is geen makkelijke avond voor de ref.
72
Ezekiel laat zich wel zien. De Nigeriaan maakt zich voortdurend aanspeelbaar en wisselt veel van positie met Mboyo.
73
Bruno Godeau is dit keer de reddende engel voor Moeskroen. Stojanovic en Ezekiel moet de bal enkel binnenduwen, maar Godeau staat op de juiste plaats en werkt in extremis weg.
75
 Gele kaart voor Bruno Godeau

77
VAR! Penalty voor Moeskroen?
Olinga gaat neer in het strafschopgebied na een onhandige actie van Van der Bruggen, maar Dierick geeft geen krimp. De ref gaat nu toch naar de beelden kijken.
78
Strafschop voor Moeskroen! Dierick heeft genoeg gezien en legt de bal op de stip. Komen de bezoekers hier zowaar op voorsprong?
79

Goal
Doelpunt van Stipe Perica (Onbekend Onbekend)
Perica legt de bal uitstekend binnen. Moeskroen staat hier uit het niets op voorsprong! Kan Kortrijk nog iets terug doen?
86
Vervangen Kristof D'Haene
Ingevallen Abdul Ajagun


86
Het einde van de wedstrijd nadert, maar Kortrijk kan geen vuist meer maken. De thuisploeg is toch aangeslagen na dat strafschopdoelpunt van Perica.
87
Vervangen Hannes Van der Bruggen
Ingevallen Fraser Hornby

Van der Bruggen gaat eraf voor Hornby. Alles op alles nu.
90
We zijn intussen de slotminuut ingegaan en Moeskroen houdt de bal vast op de speelhelft van Kortrijk.
90+1
Nog vier minuten extra tijd.
90+3
Vervangen Jonah Osabutey
Ingevallen Nathan De Medina




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.