Herbeleef Anderlecht - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 1001 reacties...

Anderlecht - Club Brugge

Geen Diatta op de bank bij Club Brugge. Balanta speelt ook in plaats van Rits. Bij Anderlecht staat verrassend toch de 18-jarige Colassin in de spits.
1
Anderlecht-Club Brugge: 0-0
1
De bal rolt in het Lotto Park!
Lawrence Visser heeft deze Anderlecht – Club Brugge op gang gefloten.
1
Colassin meteen dicht bij de 1-0!
Wat een begin van deze wedstrijd! Colassin raakt meteen de lat. Wat een debuut zou dat geweest zijn!
6
Daar is ook Club Brugge een eerste keer. Cobbaut verkijkt zich op een lange bal van Mechele, maar Okereke kan de bal net niet goed meegrissen.
9
Het spel gaat goed op en af in deze aangename openingsfase.
13
Kompany veegt de bal van de lijn
Club Brugge is dicht bij de 0-1. Eerst brengt Van Crombrugge redding op een inzet van Dennis, daarna veegt Kompany een schot van Okereke van de doellijn.
15
Colassin laat aardige dingen zien in dit eerste kwartier. Deze keer pakt hij uit met een technisch hoogstandje. Zonder dat daar uiteindelijk een grote kans uit voortkomt.
20
We zien vandaag veel meer een wedstrijd dan in de beker vorige maand. Anderlecht voetbalt goed mee met de bezoekers en het thuispubliek gaat meer dan ooit achter de ploeg staan.
21

Goal
Doelpunt van Antoine Colassin (Alexis Saelemaekers)
Wat een debuut voor Colassin. Hij was in minuut één al dicht bij de 1-0 en scoort twintig minuten later toch. Hij zet met een knap hakballetje voor Saelemaekers mee de aanval op en verschalkt dan Mignolet met een fantastisch geplaatst, maar vrij zacht schot.
30
Club Brugge krijgt nu twee corners op evenveel minuten. Veel gevaar leveren die niet op.
32
Dennis wordt vrijgespeeld in de zestien, maar trapt wild over.
37
Club Brugge heeft best veel fouten nodig om Anderlecht af te stoppen. Het publiek schreeuwt om een gele kaart, maar die blijft momenteel op zak.
40
Hans Vanaken kan plots uithalen met een halve omhaal, maar die is te centraal om Van Crombrugge in verlegenheid te brengen.
40

Goal
Doelpunt van Hans Vanaken (Onbekend Onbekend)
Club Brugge krijgt een vrije trap op een fraaie plek. Vormer trapt die matig in de muur, maar Vanaken neemt de rebound heerlijk op de slof van op 25 meter. Heerlijke goal van de Gouden Schoen.
45
Saelemaekers wordt prima vrijgespeeld, maar verkwanselt de kans. Hier zat veel meer in voor de thuisploeg.

Scheidsrechter
Rust
Anderlecht - Club Brugge: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Tweede helft van Anderlecht - Club Brugge afgetrapt!
We zijn er opnieuw aan begonnen. Bij de bezoekers heeft Kossounou plaats gemaakt voor Cools.
51
Het eerste kansje uit de tweede helft is voor de bezoekers. Vanaken trapt te zacht.
54
Nu komt ook Anderlecht nog eens opzetten. Doku krijgt wat ruimte, maar tikt de bal dan te ver voor zich uit.
60
Anderlecht groeit in deze tweede helft. Het toont toch een ander gelaat dan voor de winterstop.
61
Vervangen David Okereke
Ingevallen Lois Openda

61
Bijna 1-2
Club Brugge komt erg dicht bij de 1-2. De ingevallen Openda bedient Dennis, maar diens schot blijft steken onder Van Crombrugge. Hier komt Anderlecht goed weg.
67
 Gele kaart voor Brandon Mechele

67
Vervangen Jérémy Doku
Ingevallen Francis Amuzu

67
De tweede helft is intussen halverwege. Veel grote kansen hebben we nog niet gezien na de pauze, maar het spel gaat wel goed op en af.
74
Vervangen Siebe Schrijvers
Ingevallen Charles De Ketelaere

76
Club Brugge is opnieuw dicht bij de 1-2 nadat Anderlecht het zichzelf moeilijk maakt achterin. We spelen nog een kwartier.
77
En daar is Anderlecht plots dicht bij de 2-1. Het tempo schiet met een ruk de hoogte in.
80
Chadli kan niet meer verder en vraagt om een vervanging.
80

Goal
Doelpunt van Hans Vanaken (Charles De Ketelaere)
Vanaken wordt aangespeeld door De Ketele en maakt er met een subtiel balletje 1-2 van. Kan Anderlecht nog reageren?