Bruno bedient Berahino met een subtiel tikje, maar die trapt te centraal. Geen probleem voor Jackers.
10
Zulte Waregem is baas
Opnieuw is het Bruno die met een knappe pass voor gevaar zorgt. Deze keer is het Larin die er niet genoeg mee doet.
11
Ook Waasland-Beveren komt eens in de buurt van Bossut na een actie van Vukotic. We kijken naar een best genietbaar wedstrijdbegin.
14
Berahino haalt uit van op een meter of twintig, maar zijn schot gaat hoog over.
16
De eerste hoekschop uit de partij is voor de thuisploeg.
16

Goal
Doelpunt van Saido Berahino (Onbekend Onbekend)
Jackers bokst een voorzet van Bruno weg in de voeten van Berahino. Die twijfelt niet en trapt de 1-0 tegen de netten.
21

Goal
Doelpunt van Davy De fauw (Onbekend Onbekend)
Sissako wordt omvergekegeld in de bezoekende zestien, de bal gaat op de stip. De Fauw twijfelt niet en verdubbelt de score
24
Waasland-Beeren is dicht bij de aansluitingstreffer. Koita lijkt Bossut te omspelen, maar struikelt dan. De eerste helft is intussen halverwege.
28
Zulte Waregem heeft de wedstrijd stevig in handen en heeft al naar een comfortabele voorsprong gevoetbald. De bezoekers zullen uit een ander vaatje moeten tappen als ze hier nog iets willen rapen. Al is de situatie er de laatste weken uiteraard steeds rooskleuriger op geworden voor de Leeuwen.
35
We naderen stilaan de rust en Bossut heeft nog geen enkele noemenswaardige redding moeten verrichten. Zulte Waregem lijkt op weg naar een rustige avond, maar één bezoekende goal kan de wedstrijd natuurlijk opnieuw helemaal opengooien.
40
Berahino wordt de diepte ingestuurd, maar afgevlagd voor buitenspel. Krijgen we nog een grote kans voor de pauze?
42
Waasland-Beveren trekt in de slotfase van deze eerste helft toch wat vaker richting doel van Bossut. Concreet gevaar komt daar voorlopig niet uit voort.
43

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Gianni Bruno)
Vossen lijkt deze wedstrijd te beslissen op slag van rust. Hij glijdt een voorzet van Bruno voorbij Jackers. Een echte spitsengoal, zeg maar.

Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - Waasland-Beveren: 3-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.

46
Bal rolt opnieuw aan de Gaverbeek: kan Waasland-Beveren de schade beperken?
De tweede helft is op gang gefloten in het Regenboogstadion. Maakt Zulte Waregem er hier een afstraffing van of kan Waasland-Beveren zich herpakken? De bezoekers hebben alleszins twee keer gewisseld.
48
Waasland-Beveren probeert de wedstrijd in handen te nemen. De bezoekers hebben een snelle goal nodig om de wedstrijd opnieuw open te breken.
52
Jackers lost een ongevaarlijke voorzet, maar zijn ploegmakkers lossen het op. De bezoekers claimen zelfs een strafschop op de counter, maar krijgen die niet.
57
Vervangen Marvin Baudry
Ingevallen Sandy Walsh

59
Het ziet er niet naar uit dat Zulte Waregem nog in de problemen gaat komen. We spelen nog een dik half uur.
62
Zulte Waregem komt opnieuw gevaarlijk opzetten, maar de bal wordt in hoekschop gegleden.
65

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Saido Berahino)
65 minuten. Veel meer lijkt Vossen niet nodig te hebben om zich in de harten van de fans van Zulte Waregem te voetballen. Met een knappe kopbal maakt hij er 4-0 van. Hij wordt meteen luid toegezongen door het thuispubliek.
69
Zulte Waregem is dicht bij de 5-0. Het publiek geniet. Dit Essevee is play-off 1-waardig, voor wie daar nog aan zou twijfelen.
70
Vervangen Damien Marcq
Ingevallen Bassem Srarfi

72
Daar zijn ook de bezoekers nog eens. Koita trapt een bal rot van het effect een metertje over de kooi van Bossut.
74
Vervangen Beni Badibanga
Ingevallen Thomas Agyepong

76
Berahino mag na een sterke wedstrijd naar de kant. Nieuwkomer Dompé komt hem aflossen.
77
Vervangen Saido Berahino
Ingevallen Jean-Luc Dompé

77
Waasland-Beveren verdient écht wel een eerredder, maar de bal wil er niet in.
78
Eén minuut na dé kans op de 4-1, haalt Jackers Larin neer. Strafschop. Het thuispubliek schreeuwt om Vossen.