Stadion: Kehrweg Stadion
Yohan Boli is de held bij Sint-Truiden dat de drie punten meeneemt naar Stayen
Arjen T'Sjoen

STVV won op het veld van Eupen met 0-2

STVV heeft nu ook zijn eerste uitzege te pakken. De Limburgers waren sterker dan een matig Eupen en pakken 7/12. De grote held bij de bezoekers was Yohan Boli.

Bij STVV kreeg Steve De Ridder zijn eerste basisplaats. De aanvallende middenvelder kwam begin deze week over van Sporting Lokeren. De Ridder begon centraal op het middenveld naast Asamoah. Bij Eupen kreeg de jonge Sibiry Keita zijn tweede basisplaats en stond Rocha voor de eerste keer aan de aftrap.

Na een bijzonder flauwe openingsfase waren de eerste kansen voor STVV. Zowel Acolatse als De Bruyn probeerden het met een knal van buiten de zestien, maar twee keer ging die voorlangs. Eupen kwam via de ingevallen Laurent ook eens piepen. Hij kwam in de plaats van Keita die last leek te hebben van de buikspieren.

Nadien nam STVV steeds meer over. Rocha liet nog wel een grote kopkans liggen, maar ook Acolatse liet opnieuw een mogelijkheid onbenut. Vijf minuten voor de rust was daar de onzichtbare Yohan Boli. De aanvaller ging knap voorbij Beck en trapte de bal in de linkerbenedenhoek. De Limburgers gingen met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de pauze had STVV al snel z’n schaapjes op het droge. Eupen gaf Sankhon veel te veel tijd op rechts en die kon zomaar voorzetten. Een koud kunstje voor Boli die zijn tweede van de avond maakte. San José greep in en bracht aanvallers Ciampichetti en Embalo tussen de lijnen.

Het lukte voor Eupen niet echt om er nog iets van te maken. STVV zocht niet meer naar een doelpunt en hield de bal vaak lang vast. Eupen blijft zo achter met een 2 op 18, Benat San José lijkt zich stilaan toch zorgen te moeten maken. STVV klimt verder richting linkerkolom.