Datum: 21/09/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Luminus Arena
Genk wendt crisis af dankzij winst tegen KV Oostende
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 15 reacties

Racing Genk wint met 3-1 tegen KV Oostende

Genk wendt crisis af dankzij winst tegen KV Oostende
Foto: © photonews

Racing Genk is erin geslaagd een crisis af te wenden. De landskampioen won in de eigen Luminus Arena met 3-1 tegen KV Oostende.

Na de dramatische opener in de Champions League greep Felice Mazzu ingrijpend in. Hij verwees aanvoerder Dewaest en sterkhouder Heynen naar de bank en koos voor een systeem met twee spitsen, namelijk Samatta en Onuachu. Bij Oostende was er een basisplaats voor Vargas en Marquet.

Toch iets meer grinta bij Racing Genk in de aanvangsfase dan de afgelopen wedstrijden en dat werd snel beloond, al was dat met een gelukje. Dutoit redde een uitstekende kopbal van Ito, maar in de fase daarna werkte Vargas de bal in het eigen doel.

Genk op voorsprong en de match in handen en toch liep het nog voor de rust alweer mis. Sylla wist Lucumi af te troeven in de lucht en kopte de bal heerlijk voorbij Coucke tegen de touwen. De landskampioen herstelde nog voor de pauze. Eerst was aanvoerder Samatta nog dicht bij een doelpunt na een misser van Faes, maar op slag van rust trof Onuachi wel raak. (2-1)

Het waren de Limburgers die aanvankelijk de meeste kansen wisten af te dwingen na de pauze. De beste was voor Onuachu die een voorzet van Ito altijd binnen had moeten duwen, maar hij deed het wel heel onhandig en werkte de bal onbegrijpelijk naast. Oostende bleef in zijn kansen geloven en Coucke moest bijzonder goed reageren op een schot van Vargas.

Een opmerkelijk moment kregen we met Sylla in de hoofdrol. Ref Van Driessche kende Oostende een corner toe, maar Sylla ging eerlijk vertellen dat het een foute beslissing was en de ref corrigeerde. In het slot kwamen de Kustboys nog dicht bij een tweede gelijkmaker toen Canesin de ingevallen Jonckheere vond, maar die stuitte op een sterke doelman Coucke.

Berge maakte er in het slot nog 3-1 van na een vlijmscherpe counter en zo kan Genk een crisis afwenden, al is 13 op 24 nu ook niet de start waar men in Limburg op had gehoopt. KV Oostende keert met lege handen terug en blijft steken op 10 punten.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Coucke Gaëtan 90' -
Mæhle Joakim A 90' -
Lucumí Jhon 90' -
Cuesta Carlos 90' -
Uronen Jere 90' -
Hagi Ianis   74' -
Berge Sander 90' -
Hrosovský Patrik   90' -
Ito Junya A 90' -
Onuachu Paul 70' -
Samatta Mbwana Ally 90' -
  Bank G Beoordeel
Heynen Bryan 20' -
Ndongala Dieumerci 16' -
Odey Stephen -  
Vandevoordt Maarten -  
De Norre Casper -  
Wouters Dries -  
Dewaest Sebastien -  
Nygren Benjamin -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Skúlason Ari A 90' -
Dutoit William 90' -
Bataille Jelle 90' -
Milovic Goran 90' -
Faes Wout 90' -
Marquet François 71' -
Vargas Ronald 66' -
Vandendriessche Kévin   90' -
Canesin Fernando Matos 90' -
Sakala Junior Fashion 90' -
Sylla Idrissa  90' -
  Bank G Beoordeel
D'Haese Robbie 24' -
Jonckheere Michiel 19' -
Capon Brecht -  
Boonen Indy -  
Ondoa Fabrice -  
Guri Sindrit -  
Herbeleef KRC Genk - KV Oostende

Vooraf