Berlare
Lovendegem
Datum: 04/11/2007 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stadion SK Berlare
Iedereen blij na Berlare - Lovendegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Iedereen blij na Berlare - Lovendegem
Foto: © SC

Deze match werd gekenmerkt door overwegend balbezit van Berlare maar de betere kansen waren voor Lovendegem. 
Al na vijf minuten kreeg Van Audenaerde een mooie kans die hij besloot op Van Der Straeten. De daaropvolgende hoekschop besloot VandenBussche eveneens op de thuisportier. Bij Berlare was vooral Robin Praet een kwelduivel voor de KSK verdediging. Zo moest Cannoot op de lijn wegvegen nadat een voorzet van die Praet gedevieerd werd. Beide ploegen hanteerden de buitenspelval, maar na 23 minuten glipte Dhakouani er door. In plaats van terug te leggen besloot hij in het zijnet. Na 26 minuten kreeg diezelfde Dhakouani de bal na een afgeweerde hoekschop, kon door de buitenspelval trekken en de bal strak voortrekken waar Martens binnentikte. Berlare probeerde een goed georganiseerde Lovendegem uit verband te spelen maar verder dan hoekschoppen en een paar vrije trappen kwam de ploeg niet. Na 41 minuten haalde Praet nog eens uit op een vrije trap maar die ging over. Na 43 minuten glipte Moerman ook nog eens door de buitenspelval maar de voorzet naar de eerste paal werd in hoekschop gewerkt. 
Wie iets te lang aan de koffie was geweest miste al een cruciale fase. Berlare kreeg een vrije trap en de bal bereikte Vandersnickt aan de tweede paal die vrij inkopte. De wedstrijd werd bitser en als Van Audenaerde gevaarlijk inkwam op Vandersnickt mocht hij gaan douchen. Een zwaar verdict, gezien beide spelers met risico naar de bal gingen. Vandersnickt zou vervangen worden kort na die fase, maar KSK ging verder met tien. Berlare trachtte een tweede keer te scoren en Praet dreigde nog twee keer. Na een uur in de korte hoek waar De Paepe lag en vier minuten later met een schot nadat De Paepe een gevaarlijke voorzet niet voldoende kon wegwerken. Ook Bart Van Damme kon een gevaarlijke voorzet een minuutje later niet binnenwerken. Aan de overzijde kon Lovendegem nog eens dreigen door een actie van Camilleri, maar die stuitte op Van Der Straeten. De match begon stilaan te verzanden en Lovendegem kreeg nog twee kansen. Op de 77e minuut kwam een verdedigend zeer solide Cannoot er eens uit en Moerman kon diens voorzet net niet bereiken. Twee minuten later rommelde Moerman aan de rand van de 16 en haalde uit. De bal spatte uiteen op de buitenkant van de paal. Aan de overzijde kon Praet nog eens dreigen en na 85 minuten moest Plaetevoet een gevaarlijke voorzet in hoekschop werken. De daaropvolgende hoekschop betekende het laatste gevaar. Invaller Nikki Baert kopte sterk naar de hoek, maar De Paepe bleek bij de pinken.
SK Lovendegem treft volgende week Lebeke-Aalst, een ploeg met een sterk bilan buitenshuis. Het is stilaan een topper van de onderkant aan het worden.

SK Berlare
: Van Der Straeten, Vastenavondt, De Rechter, Vanderveken, Lambrecht, Vandersnickt (57’ Vermeir), Van Damme (68’ Nikki Baert), Van Durme (14’ Dries Baert), Praet, Vergucht, Van De Sompel.

KSK Lovendegem
: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde, Neirynck, D’Hondt, Moerman, VandenBussche, Dhakouani (57’ De Baets), Martens, Sucaet, Camilleri.